IMA JASAN PLAN

NOVAK OBJAVIO DO KADA ĆE IGRATI TENIS: Stalno me kritikuju, ali sve radim iz srca!

Autor Milutin Vujičić

Snažna poruka srpskog asa.

Izvor: MN Press

Novak Đoković ima 33 godine i - hteli mi to da priznamo ili ne - bliži se polako kraju karijere.

Koliko mu je sjajnih sezona još ostalo, niko ne zna, ali je više puta ponovio da je i dalje veoma fokusiran na teren, iako su se prioriteti malo promenili.

"Ne mogu samo da se fokusiram na tenis - to je nemoguće za mene sada", rekao je Đoković u intervjuu za londonski "Evening Standard".

"Nisam više u toj fazi života… Događaju mi se mnoge stvari i ne mogu da ignorišem i mislim samo na teniske trofeje i rušenje rekorda, moram da mislim i na svoju decu, porodicu i druge stvari. Za sada to dobro balansiram".

U poslednje vreme Novak Đoković je trpio veliki pritisak u javnosti. Od izjave o korona virusu, preko Adrija tura, diskvalifikacije sa US Opena, a posebno od kada je osnovao sindikat.

U želi da pomogne igračima koji manje zarađuju - postao je glavna meta medija.

"Znam da ljudi imaju različita mišljenja, poštujem sve, pa i o Sindikatu tenisera. Bio sam na meti kritika, ali ja radim ono što mi srce govori", rekao je Đoković.

Izvor: YouTube/Eurosport/Printscreen

"Uvek samog sebe podsećam da treba da se uključim u stvari u kojima mogu da imam pozitivnog uticaja na tenis, sport i život generalno gledano. Naravno, svi prave greške, imam i ja mane kao i svi drugi, ali nemam problem da budem iskren i transparentan".

To mu oduzima dodatnu energiju, ali ne želi da odustane sada kada je počeo…

"Godine nisu problem za mene, možda imam jednu-dve-tri koje su mi ostale da se borim za još grend slemova. Sigurno ću i pametnije organizovati kalendar", najavio je Đoković manje turnira.

"Odrediću prioritete!".

"Ipak, dok god postoji moja želja, dok sam zdrav i dok imam podršku porodice - nastaviću da igram. Ne vidim to kao obavezu, nije problem ni sa finansijske strane ili bilo šta slično, samo uživam da se takmičim na visokom nivou. Dok god je tako - još dugo ću igrati", rekao je Đoković i zaključio:

"Ne želim da na sebe stavim rok trajanja!".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.