JOŠ 2 MESECA!

NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE MORATI U KARANTIN NA 2 NEDELJE? Australija sprema dramatičnu odluku za početak sledeće sezone!

Autor Nebojša Marković

Šta će biti sa početkom naredne teniske sezone?

Ako Novak Đoković bude želeo da brani trofej na Australijan openu 2021. godine, moraće da ide u 14-dnevni karantin po dolasku u tu zemlju!

Tako se stvari čine na samo dva meseca do početka prvog grend slema u narednoj sezoni, na kojem će Đoković pokušati da osvoji deveti trofej u Melburnu!

Ova vest je stigla nakon informacija da bi svi turniri u prvom mesecu sezone koji se inače igraju širom Australije trebalo da budu odigranu baš u Melburnu, gradu gde se održava Australijan open.

To se odnosi i na turnire iz Sidneja, Brizbejna, Perta i Adelejda, po čemu se onda ni ATP kup ne bi otkazivao - a to je turnir na kojem bi Srbija trebalo da brani trofej osvojen 2020. godine.

Ipak, još važnija je informacija da bi svi teniseri po dolasku u Australiju trebalo da odu u dvonedeljni karantin!

Svim igračima, među kojima bi trebalo da bude i Novak Đoković, bilo bi dozvoljeno tokom karantina da treniraju, kako bi mogli da se spreme za turnir, čime bi se stvorio "mehur" sličan onom koji je korišćen u NBA ligi.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli rekao je da bi premeštanje svih turnira u državu Viktorija, gde se i nalazi Melburn, značilo da neka naknadna ograničenja u putovanjima među australijskim državama neće imati uticaj na prvi grend slem turnir u sezoni.

Ipak, premijer Vitkorije Danijel Endrjus je rekao da je sve ovo "daleko od završenog" posla i da još dosta stvari treba da bude učinjeno da bi ovaj plan bio prihvaćen i da bi se Australijan open uopšte održao.

"Australijan open je veliki događaj, takmičenje koje svi volimo, ali dolazi u vreme kada je ostatak sveta u plamenu. Naravno da je to važan događaj, ali mislim da je izbegavanje trećeg talasa važnije", rekao je on.

Australijan open trebalo bi da počne 18. januara 2021. godine, a ostaje da vidimo koliko bi sve odluke mogle da utiču na najbolje tenisere sveta i hoće li oni zapravo stići u Melburn na ovo takmičenje...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.