ANALIZIRAO POBEDU

ĐOKOVIĆ IZGUBIO 5 GEMOVA, ALI MU IPAK JEDNO SMETA: Novaku bilo gusto do jednog detalja, pa poslao poruku navijačima!

Autor Dušan Ninković

Srpski teniser je pobedom počeo turnir u Londonu.

Novak Đoković je trijumfalno krenuo u pohod na titulu! Pobeda u Lonodnu bi bila kruna još jedne sjajne sezone, ali i šesti trofej sa Završnog mastersa, što je rekord.

Prva prepreka je bio Dijego Švarcman, argentinski teniser koji je debitovao na ovom turniru i zbog toga verovatno ostavi nešto slabiji utisak.

Novak je meč rešio u svoju korist tokom dva seta, rezultatom 6:3, 6:2, za manje od 80 minuta tenisa. Ipak, bio je nezadovoljan prvim setom.

"Mislim da je početak meča nije bio baš tako sjajan. Napravio je brejk i uspeo sam da vratim brejk. Bilo je dosta gusto sve dok nisam ponovo napravio brejk i uspeo da završim prvi set. U drugom setu sam bolje prolazio kroz loptu, manje sam oklevao i vrlo sam zadovoljan kako sam igrao. Bilo je teško za Dijega, ovo je njegov debi, uvek je teško igrati prvi meč. Verovatno nije igrao najbolji tenis. Dao mi je neke neiznuđene greške koje su mi pomogle na kraju prvog seta. Jedva čekam naredni izazov."

Đokoviću je u Londonu, kao i na još nekoliko turnira ove sezone, nedostajala publika.

"Očigledno, nemamo ovaj format ni na jednom drugom turniru. Čak i ako izgubite dva meča u grupi, možete da imate šansu za polufinale. Igrao sam ATP Finale ovde toliko puta i imao sam sreću da sam igrao pred punim tribinama. Sada je čudno bez navijača, ali za sve one ispred TV-a, volimo vas i nedostajete nam."

Sledeći meč u Grupi A će igrati Danil Medvedev i Saša Zverev, a Novak će u narednom kolu grupne faze igrati protiv pobednika tog susreta.