NOVO PREDVIĐANJE!

ON JE PREDVIDEO DA ĆE ĐOKOVIĆ BITI NAJBOLJI NA SVETU: Sada trenira njegovog "naslednika" i pokazuje mu Noletove snimke!

Autor Nebojša Marković

Ali samo one snimke na kojima Novak igra loše...

O Janiku Sineru se sve više priča!

Pre nekoliko sedmica je Novak Đoković rekao da bi on mogao da postane najbolji teniser sveta, nakon što je prethodno stigao do četvrtfinala Rolan Garosa.

Momak iz Italije je prošle sedmice osvojio prvu ATP titulu u karijeri i to sa 19 godina, dva meseca i 29 dana. Očigledno je da se radi o sjajnom talentu, a on bi mogao da bude u daleko boljem položaju nego neke njegove starije kolege.

Siner je rođen u leto 2001. godine, nepune tri godine pre nego što je Rodžer Federer prvi put postao najbolji teniser sveta.

To znači da će kada Siner stigne u svoje najzrelije igračke godine biti u prilici da za trofeje ne mora da se bori sa "velikom trojkom" koju čine Švajcarac, Novak Đoković i Rafael Nadal.

Sada je o Sineru pričao Rikardo Pjati, legendarni italijanski trener koji je još 2005. godine izjavio da bi Novak Đoković mogao da postane najbolji teniser sveta, šest godina pre nego što će se to i dogoditi.

"Mnogo je rada iza ovog uspeha. Sinerov tim i ja pokušavamo da maksimalno pojednostavimo rešenja koja može da nađe u meču koliko god je moguće. Pokazao sam Janiku mnogo mečeva Nadala, Federera i Đokovića, ali samo delove gde igraju loše. Mora da shvati da će se to dešavati i njemu i mora da nauči da se izvlači iz takvih situacija", objasnio je Pjati.

Sinera odlikuje snažan udarac i agresivnost. On je vrlo svetran igrač i Pjati kaže da to ume da bude i problem u ovoj fazi karijere.

"Ponekad ume to da bude kontraproduktivno, ali mu uvek pričam da bira jednostavna nauštrb teških. On voli tenis i hoće da zna što više o njemu, a ljudi iz tima se bave svim ostalim. Trudim se da ne podsećam na one koji su imali mnogo talenta i nisu ispunili očekivanja. Najbolje što može da nauči nije da se ne boji, već da pronađe način, a pred njim je dug put", istakao je Pjati.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.