NAJAVLJUJE NOVE USPEHE

NOVAK NE PAMTI DA JE OVAKO IZGUBIO: Rekao je samo "okej", a zbog toga svi treba da se plaše!

Autor Nebojša Marković

Najbolji teniser sveta je završio sezonu, ali veruje da će se naredne vratiti još jači.

Novak Đoković je možda uspeo da spasi četiri meč lopte u drugom setu i izbori 4:0 u taj-brejku trećeg protiv Dominika Tima, ali ipak nije uspeo da se plasira u finale Završnog mastersa u Londonu.

Savladao ga je Dominik Tim posle skoro tri sata igre, a nakon meča je bilo evidentno da Đoković nije bio zadovoljan učinkom u svom poslednjem meču u 2020. godini.

Đoković je porazom u polufinalu završio sezonu osvojivši 200 novih bodova za ATP listu, jer je u Londonu ostvario jednu pobedu više nego 2019.

"Bio je veoma izjednačen meč od početka do kraja. Treći set smo obojica dobro servirali, fer je bilo da odluči taj-brejk. Nestvarno je šta je on uradio od 0:4 u taj-brejku. Ne mislim da sam igrao loše. Mislim da sam ubacio svaki prvi servis, ali on je razarao loptu sa obe strane, odigrao nekoliko kratkih slajsova pod uglom. Kontrolisao sam meč na 4:0, mislio sam da sam blizu pobede, ali on mi ju je oduzeo. Bio je hrabar i sve je funkcionisalo", rekao je Đoković.

Novak je potom istakao da se ne seća da je on uspeo da tako nešto ostvari.

"Ne znam da li mi se ikada ovako nešto desilo – nekada kada zatvoriš oči i odigraš iz sve snage, njemu je ušlo. Čestitam mu na hrabrosti. Udarao je loptu svom snagom i sve je ulazilo. Kada se udara punom snagom, nekada i izađe. Jednostavno je. Kao što sam rekao, uradio je sve kako treba od 0:4, moram da mu skinem kapu i da mu čestitam. Bio sam u svakom poenu, nisam gurao loptu, ali on je uništavao loptu, igrao je sjajno", iskren je bio prvi reket sveta.

Đoković je na kraju sumirao 2020. godinu, nakon što je šesti put sezonu završio kao najbolji igrač sveta.

"Okej. Imao sam i bolje i gore sezone, osvojio sam jedan grend slem i igrao finale još jednog. Završio sam godinu kao svetski broj jedan, zvuči bezveze da kažem 'OK'. Naravno da je izvrsna sezona, ali stremim boljem i mislim da mogu bolje. Sada je malo gorak ukus u ustima nakon ovakvog završetka, ali na kraju sam barem igrao svoju igru i borio se do kraja", zaključuje Đoković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.