PIŠE ISTORIJU?

MEDVEDEV HOĆE KAO ĐOKOVIĆ U MONTREALU 2007: Takav podvig u tenisu nije viđen 13 godina!

Autor Nebojša Marković

Ovo je prava retkost, a u nedelju uveče bi mogao da je ostvari ruski teniser.

Danil Medvedev u poslednjem meču ATP tura u 2020. godini ima priliku da uđe u istoriju.

Ne samo da bi bio osvajač poslednjeg Završnog mastersa koji se održava u Londonu, i ne samo da bi osvojio prvi takav turnir u svojoj karijeri, već bi uradio i nešto što se jako retko viđa.

Danil Medvedev se u nedelju uveče protiv Dominika Tima bori za trofej Završnog mastersa, a radi se o igračima koji nikada nisu osvajali taj turnir.

Ipak, ako Rus savlada Austrijanca, upisaće se u istorijske knjige - postaće tek četvrti čovek od 1990. godine koji je na jednom turniru savladao trojicu najboljih tenisera sveta!

To se poslednji put dogodilo 2007. godine, kada je David Nalbandijan na mastersu u Madridu (tada se igralo u dvorani na betonu) savladao Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Samo par meseci ranije u Montrealu isto je uradio i sam Đoković. On je tada osvojio drugu masters titulu u karijeri i to tako što je u četvrtfinalu savladao trećeg tenisera sveta (Endi Rodik), potom drugog igrača sveta (Nadal) i na kraju najboljeg igrača na ATP listi (Federer).

Novak Đoković u Montrealu 2007.
Izvor: Youtube/Tennis TV

Medvedev je već savladao Đokovića i Nadala, pa posle prvog i drugog, sada želi još samo da savlada trećeg - Tima.

Osim Đokovića i Nalbandijana, ovo je uspeo da ostvari još samo Boris Beker davne 1994. godine, kada je "tukao" Pita Samprasa, Gorana Ivaniševića i Mihaela Štiha.

Zanimljivo, od tada se čekalo baš 13 godina do Đokovićevog uspeha u Montrealu, koliko je prošlo i od Nalbandijana do ovog finala Londona.

Samo još da Medvedev "odradi" svoje...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.