SVE JE OBJASNIO!

"ZATO SAM STAO NA STRANU NOVAKA ĐOKOVIĆA": Francuz podržao njegovu organizaciju i prozvao Federera i Nadala!

Autor Nebojša Marković

Ima i onih koji zdušno podržavaju Srbina i nemaju problem da to kažu.

Novak Đoković je ovog ponedeljka započeo 297. sedmicu na vrhu ATP liste, čime se približio na samo 14 nedelja od obaranja rekorda Rodžera Federera.

Ipak, ATP i dalje ne poštuje Đokovića što dokazuju svojim potezima, ali ima i onih koji su na njegovoj strani.

Žil Simon je jedan od njih i on je ponovo stao u odbranu najboljeg tenisera sveta.

Ovoga puta se radi o Novakovoj organizaciji PTPA, koja predstavlja novi sindikat tenisera željnih da budu što bolje predstavljeni ispred ATP-a.

Đoković je tu organizaciju osnovao sa Vasekom Pospišilom, zbog čega je trpeo brojne kritike sa raznih strana, ali on od svog cilja ne odustaje - željan da pomogne i onim slabije rangiranim teniserima koji od tog sporta ne mogu da žive.

Sada se o svemu tome oglasio Žil Simon, francuski teniser koji je sada van društva 60 najboljih, inače nekada šesti teniser sveta.

"Bio sam član ATP-ovog Saveta igrača dosta dugo", počeo je Simon, prenosi "Tenished".

"Mislim da igrači nisu dovoljno dobro predstavljeni u tom telu i da nam je potrebna bolja organizacija. Iz tog razloga, ja sam na Novakovoj strani. Postoje ljudi kojima se to ne dopada i koji ne žele da prate Đokovića jer on toliko puno radi i uključen je u sve. Rodžer Federer i Rafael Nadal su mnogo više diplomatski raspoloženi i manje žele da se uključuju u politiku", objasnio je Simon sve.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.