ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE

ĐOKOVIĆ GA NIKAD NIJE POBEDIO, A ZBOG NJEGA JE PRESTAO DA IGRA: Slavni Rus objasnio zašto se penzionisao sa 29 godina

Autor Nebojša Marković

Ovo do sada nismo znali...

Legendarni ruski teniser Marat Safin je svoju tenisku karijeru završio već sa 29 godina. Danas su u svetu tenisa to godine kada igrači igraju na vrhuncu, ali u Safinovoj eri je to bio prerani odlazak u penziju.

Sada je Rus objasnio zbog čega je to učinio tako brzo.

On je istakao da se već bio umorio.

"U ovom sportu ste ili među prvih pet ili vas nema nigde. Nisam želeo da igram tenis kao 11, 12. ili 20. na svetu. Igraš protiv mladih tenisera, hvata te umor, a moraš da trčim sa povredom kolena. Samo vas diskredituju. Oduvek sam verovao da je najbolje prestati sa sportom pre nego što vas sam napusti. Da me koleno nije toliko mučilo mogao bih da igram još nekoliko godina, ali nisam mogao. Umorio sam se od svega i bilo mi je dosadno", objasnio je Rus.

Dvostruki grend slem šampion (US open 2000 i Australijan open 2005) istakao je tu i problem motivacije.

"Nisam imao motivaciju i počeo sam da gubim od nepoznatih igrača. Ako više ne možete da pobedite igrače kao što su Federer, Nadal i Đoković, zašto igrate?", zaključio je Marat Safin pitanjem.

Ipak, zanimljivo je da Safin nijednom nije izgubio meč protiv Novaka Đokovića (dobio oba meča), a jednu od pobeda je upisao baš na Australijan openu 2005. godine, kada je Srbin bio još uvek nepoznat teniser.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.