PROMENA PLANA

ĐOKOVIĆ NEĆE BRANITI TROFEJ U JANUARU 2021: Poznati novi detalji oko Australijan opena, napraviće haos!

Autor Nebojša Marković

Ovo će uticati na čitavu sezonu.

Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Igraće se Australijan open 2021. godine, ali ne u svom terminu.

Novak Đoković će moći da brani titule osvojene prethodnih godina, a svoju devetu u Melburnu moraće da traži kasnije nego inače.

Jedva da se završila sezona za 2020. godinu, a već znamo da će u 2021. biti novih brojnih problema. Kalendar te sezone već sada bi trebalo da dobije nova pomeranja!

Kako piše francuski "L'Ekip", a prenose svi svetski mediji, Australijan open će početi 8. februara 2021. godine, tri nedelje kasnije nego što je planirano.

To bi trebalo da utiče na ostatak kalendara kako na ATP tako i na WTA turu.

"Telegraf" saznaje da je 1. februar i dalje mogućnost, ali da je 8. februar ipak najverovatnije rešenje, pre svega zbog težine organizovanja takmičenja tako da zadovoljni budu i teniska federacija Australije i vlada države Viktorije.

"L'Ekip" piše i da će igrači biti u "mehuru" koji bi trebalo da bude striktniji nego onaj na Rolan Garosu ili US openu.

Ukoliko Australijan open zaista počne 8. februara, Novak Đoković i ostali srpski teniseri će morati da u Australiju stignu između 15. i 17. januara, ili nedelju dana ranije ako datum bude 1. februar.

Igrači će dve nedelje morati da idu u karantin, ali ovo bi trebalo da utiče negativno i na celu australijsku turneju i turnire u drugim gradovima te zemlje. Već od ranije znamo da Srbija neće braniti titulu na ATP kupu jer se taj turnir neće ni održati...

Ni ATP ni WTA tur i dalje nisu objavili kalendar takmičenja za 2021. godinu...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.