Spreman za napad

FEDERER ŽELI TROFEJ KOJI NOVAK SANJA CEO ŽIVOT: Rodžer ne krije, hoće zlato!

Autor Tamara Ranković

Obojica su postigli mnogo, ali jedna stvar fali i Novaku i Švajcarcu

Izvor: Youtube/Printscreen/Wimbledon

Poznato je da se Federer oporavio,a sada je oktrio i planove koje želi da realizuje po povratku na teren.

Legendarni Švajcarac, Rodžer Federer u razgovoru sa Keijem Nišikorijem govorio je o tome šta još želi da uradi u svojoj karijeri.

Za mnoge najveći svih vremena, FedEks koliko god bio popularan u teniskom svetu, jednu prestižnu titulu nema među svojim velikim nagradama, a to je zlato sa Olimpijskih igara. Sada ne krije da mu je to zlato primarni cilj.

"Nadajmo se najboljem kada su u pitanju Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju. To je jedan od mojih velikih ciljeva. Zaista se nadam da ću moći da se vratim tamo", rekao je Federer Nišikoriju, a zatim izjavio nešto što nije baš sportski.

"Možda zvuči sebično reći da i nije loše što je pomereno, zbog problema koje sam imao ove godine", brutalno je bio iskren Rodžer koji je peto mesto na ATP listi sačuvao samo zato jer mu se nisu oduzimali bodovi zbog čitave situacije uzrokovane pandemijom virusa korona.

"Bio je to veliki šok za sve nas kada je Vimbldon otkazan zbog pandemije, a zatim i Olimpijske igre ubrzo posle toga", opravdala se legenda svetskog tenisa.

On na Olimpijskim igrama ima zlatnu medalju, ali u dubl konkurenciji. U Pekingu 2008. godine sa Stenom Vavrinkom doneo je medalju svojoj zemlji, a 2012. uspeo je do srebra u Londonu. Tada ga je u finalu pobedio Endi Marej.

Najveći uspeh Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama je bio u Pekingu, kada je savladao Džejmsa Blejka za bronzu, ali ni srpski as ne krije da mu je zlato na OI jedan od glavnih neostavernih planova u karijeri.

Kome će zlato, Srbiji, Švajcarskoj, ili ipak nekoj zemlji koja je na tur poslala nova teniska imena ostaje da vidimo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.