Ima mesta samo za dvojicu

TRKA ZA NAJBOLJEG JE SPALA NA 2 IMENA: Pilić izbacio Federera iz trke za najvećeg svih vremena!

Autor Tamara Ranković

Oštro kritikovao zapadne medije, a Rodžeru rekao "zbogom"

Izvor: MN Press

Nikola Pilić dobro poznaje NovakaĐokovića i vrlo dobro zna koliko još uspeha može da naniže.

Dok se Novak odmara i polako priprema sa početak sezone, stižu reči podrške koje mu daju vetar u leđa.

Nekada legendarni teniser, danas proslavljeni trener Nikola Pilić govorio je o trci za zvanje najvećeg svih vremena u svetu tenisa.

Prema Pilićevim rečima, švajcarska teniska legenda Rodžer Federer će teško do još neke grend slem titule, što svakako olakšava put prvom reketu sveta Novaku Đokoviću i "kralju šljake" Rafi Nadalu.

"Teško je zamisliti Federera kako osvaja još jedan ili dva Grend slema. Ne kažem da on to ne može, ali je veoma teško", iskren je bio nekadašnji Đokovićev učitelj.

On je dodao da mu konkurenciju sada ne čine samo Nole i Rafa, već i mlade teniske nade.

"On sada, ne brojeći Novaka i Rafu, naspram sebe ima jedan mladi talas sjajnih tenisera kao što su Aleksandar Zverev, Danil Medvedev i Dominik Tim, a već ima 39 godina",poručio je Pilić pa rekao nešto što se neće dopasti Rodžerovim fanovima.

"Po mom mišljenju, trka za najboljeg svih vremena je spala samo na dva imena", bio je jasan nekadašnji teniski as.

Već nekoliko puta Pilić je govorio ološem odnosu zapadnih medija prema najboljem teniseru planetepa je tako ponovo iskoristio priliku da ih oštro kritikuje.

"Nije mi jasno zašto zapadni mediji toliko zanemaruju njegov niz provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ukoliko imate jednog igrača koji je proveo 300 i više nedelja na prvom mestu, to znači da je taj igrač dominantan i konstantan više od 10 godina. Zar to nije veliko dostignuće", brutalno je poručio Pilić.

Dodao je i da je primetno da "velika trojka" u poslednje vreme ima neke slabije partije, ali da njihovo vreme još nije gotovo.

"Prirodni proces je da njih trojica polako "usporavaju". Svakako, to će se desiti. Razlika između njih i ostatka se nekada merila kilometrima, sada se to svelo na centimetre, ali stara garda još uvek ima da mnogo toga da pokaže", zaključio je Nikola Pilić.

Borba za zvanje najvećeg svih vremena (GOAT) i dalje traje. Iako su neki Đokovića već proglasili pobednikom, on juri još istorijskih rezultata. 

Rafa i FedEks imaju po 20 grend slem titula, Novak je na 17, ali kada bi prestigao rivale tada ne bi bilo polemike ko je najbolji u trci.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.