I ONI DONELI ODLUKU

NOVAK "NAJAVIO" REVOLUCIJU U TENISU: Mediji prozivali Đokovića kad je predlagao, organizatori ga poslušali!

Autor Nebojša Marković

Sve je veći broj turnira koji će tako funkcionisati.

Izvor: Youtube/Preintscreen/Australian Open TV

Novak Đoković je o tome pričao tokom 2020. godine, a već 2021. ispostavlja se da će stvari biti baš onako kako je on priželjkivao.

Revoluciju u svetskom tenisu ove godine ništa neće zaustaviti, pa će linijske sudije imati sve manje posla!

Nakon odluke Australijan opena da linijske sudije na prvom grend slemu u sezoni zameni "Hawk-Eye" sistemom i čitav turnir bude odigran bez linijskih sudija, to će biti slučaj i na drugim turnirima.

Šest turnira iz Masters 1000 serije bi trebalo da 2021. godine koriste "oko sokolovo" kao sistem umesto ljudskog faktora linijskih sudija, prenosi "Tennis Majors".

Kako ovaj portal prenosi, "oko sokolovo" bi trebalo da zameni linijske sudije na Masters turnirima u Majamiju, Kanadi, Sinsinatiju, Šangaju i Parizu, kao i na Indijan Velsu ukoliko taj turnir bude bio odigran.

Glavni razlog za tu odluku bila bi pandemija korona virusa, koja zahteva da postoji ograničen broj ljudi na teniskim turnirima, a tehnologija bi tako zamenila linijske sudije i smanjila broj prisutnih.

Đoković se tokom 2020. godine zalagao za ovu promenu jer bi se tako smanjio faktor ljudske greške. Brojni svetski mediji su to okarakterisali kao Novakovu želju da mu se nikada više ne ponovi incident sa US opena kada je bio diskvalifikovan.

Ipak, čini se da je, makar za sada, Đoković bio u pravu i da ćemo linijske sudije na najvećim turnirima sve ređe gledati...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.