POSLUŠAJTE GA!

ĐOKOVIĆ DIGAO BUNU U AUSTRALIJI - IMA 6 ZAHTEVA: Stao je uz 47 zatočenih tenisera, dok Nadal i Federer ćute!

Autor Milutin Vujičić

Još jedna potvrda ko je vođa.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković još jednom je pokazao da je pravi vođa, iako više nema "fotelju" u ATP Savetu igrača, nego su tamo Rodžer Federer, Rafael Nadal i drugi...

Zbog problema s kojima se uoči Australijan opena suočavaju teniseri i teniserke (njih 47), Đoković je morao da urgira kod organizatora i zbog toga je poslao dopis u kome traži da se ispuni šest uslova, objavili su mediji.

Sa pozicije predsednika samostane Asocijacije igrač (PTPA), koju ATP šikanira, uputio je sledeće zahteve koje će čelnici grend slema u Melburnu morati da ispune.

  • u svim sobama teniseri moraju da imaju fitnes i trening opremu
  • ishrana mora da bude adekvatna, u skladu sa nivoom turnira i potrebama vrhunskih sportista
  • smanjenje broja dana u izolaciji za svih 47 tenisera, uz više testova koji će potvrditi da su negativni
  • dozvola za posetu trenera ili kondicionih trenera, ukoliko su prošli PCR test
  • ako je prethodni uslov ispunjen, onda igrač može da bude sa trenerom na istom spratu hotela
  • prebacivanje što je više igrača moguće u privatne kuće sa terenima za trening

Podsetimo, Đoković će uz Tima i nadala provesti dve nedelje u karantinu u Adelejdu, s tim da pet sati dnevno može da boravi van smeštaja kako bi trenirao.

Zbog toga ga je "prozvao" i Sten Vavrinka na Tviteru, komentarisavši ironično njegovu borbu za prava tenisera u Melburnu: "Bori se iz Adelejda? Ha-ha", napisao je Švajcarac, zaboravivši da se ni Đokoviću nije išlo u drugi grad.

Pošto je u avionima kojima su teniseri stigli u Australiji bilo i slučajeva pozitivnih na korona virus, oni će narednih 14 dana provesti u strogoj izolaciji, bez mogućnosti izlaska iz sobe ili bilo kakvog treninga.

Novak Đoković brani titulu na Australijan openu, pokušaće deveti put da osvoji trofej, a u toku dana objavljen je i njegov kompletan raspored za 2021.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.