PUNE TRIBINE

ĐOKOVIĆ ODMAH ZABRINUO NAVIJAČE: Povukao se sa egzibicije, publika ostala u šoku, a onda se desio OBRT! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Najbolji teniser sveta je odigrao samo polovinu svog meča u Adelejdu, a kolega iz reprezentacije "uskočio" da ga odmeni.

Izvor: Kelly Barnes/AAP Image

Novak Đoković je prvog dana po izlasku iz karantina u Australiji uspeo da zabrine svoje navijače.

Najbolji teniser sveta se povukao sa egzibicije u Adelejdu zbog manje povrede, da bi se potom vratio na teren i bez zagrevanja ipak zaigrao pred punim tribinama!

Kada je nešto iza 3 sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu stigla informacija da Đoković neće igrati na egzibiciju u Adelejdu, svi su bili vrlo iznenađeni, a publika razočarana.

Novakovo mesto na meču protiv Janika Sinera brzo je zauzeo Filip Krajinović, ali mu je posle dobijenog prvog seta (6:3), tu ulogu ipak preoteo najbolji teniser sveta!

Đoković se vratio na teren i zaigrao u drugom setu protiv Italijana, pa je i on osvojenim setom 6:3 učestvovao u zajedničkoj, srpskoj pobedi protiv Sinera.

Đoković je imao probleme sa žuljevima na desnoj šaci, zbog čega je isprva odlučio da ne nastupi u Adelejdu i preskoči ovaj događaj, ali je očigledno na kraju ipak smogao dovoljno snage da uprkos tim problemima uzme reket u ruke i zaigra pred publikom. 

Nole je odigrao dobar set protiv Italijana iako se uopšte nije ni zagrevao i njegov problem sa šakom bi trebalo da bude u potpunosti zalečen do ponedeljka. Tada startuje ATP kup u kojem će prvi reket sveta predvoditi Srbiju ka odbrani trofeja u Melburnu.

Ovako je izgledao Novakov i Sinerov prvi poen koji je "naelektrisao" publiku:

Posle odigranog meča protiv Sinera, Đoković se obratio publici, koja je bila u gotovo nezampaćenom broju za neki sportski događaj u vreme pandemije korona virusa. Naravno, razlog je taj što u Australiji u prethodne skoro dve sedmice nije bio registrovan nijedan slučaj međusobnog zaražavanja stanovništva usled izolovanosti tog kontinenta.

"Hvala puno što ste došli i ulepšali naš dan i našu godinu. Nismo igrali pred ovoliko publike u poslednjih 12 meseci i ovo je sigurno nešto vrlo posebno. Cenim vašu ljubav prema sportu i Adelejd ima posebno mesto u mom srcu. Jedan od mojih prvih ATP turnira sam osvojio ovde pre 14 godina... Ah, 14 godina. Trenirao sam sa jednim srpsko-australijskim trenerom Dejan Petrović, on je rođen u Adelejdu i dolazili smo ovde nekoliko godina da treniramo. Video sam neke ljude koje nisam video po 15 godina i svi su bili tako ljubazni u ovako teško vreme za celu planetu. Zahvalan sam ispred svih igrača da imamo priliku da budemo ovde. Očigledno nije bilo lako, 14 dana biti zatvoren u sobi, par sati da treniramo... Ali na kraju je vredelo, jer ste vi ljudi učinili ovaj dan vrlo posebnim za nas. Hvala vam puno", rekao je Đoković pri obraćanju publcii.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.