BRAVO MOMCI!

ĐOKOVIĆ HEROJ SRBIJE U VELIKOM PREOKRETU: Održao nas u životu, pa zajedno sa Filipom "razbio" Kanadu! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Srbija je uspešno započela odbranu ATP kupa!

Izvor: Hamish Blair/AP

Srbija je trijumfalno započela odbranu trofeja na ATP kupu, a glavnu ulogu u tome imao je Novak Đoković!

Posle startnog poraza, teniska selekcija Srbije je savladala Kanadu 2:1 i tako napravila važan korak ka polufinalu i novoj odbrani trofeja!

Nije dobro počelo po prošlogodišnjeg osvajača trofeja, pošto je Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić poprilično lako savladao Dušana Lajovića - 6:3, 6:4. Za samo sat i 19 minuta igre, Kanada je stigla do prvog poena, ali onda je na teren stupio Đoković.

Najbolji teniser je prvo doneo pobedu u singlu, a onda i u dublu sa Filipom Krajinovićem u tandemu!

Đoković je savladao Denisa Šapovalova 7:5, 7:5 i to tako što mu nije dopustio nijednu brejk loptu tokom meča. Svetski broj jedan je "dodavao gas" u završnicama oba seta i uzimao brejkove na servis Kanađanina kada mu je to bilo najpotrebnije, da bi potom u odlučujućem meču u dublu ponovo pružio odličnu partiju.

Novak Đoković - Denis Šapovalov, ATP kup 2021
Izvor: YouTube/Tennis 2021

Potom su Đoković i Krajinović savladali Raonića i Šapovalova 7:5, 7:6 u dublu, za važnu pobedu Srbije na startu takmičenja. Krajinović se takođe odlično pokazao na tom susretu, pa kanadski par nije uspeo da odvuče meč u odlučujući set.

Srbija je uspešno startovala, a ukoliko naši teniseri pobede i Nemačku u narednom susretu, oni će biti ti koji će igrati novo polufinale ATP kupa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.