DONETA ODLUKA!

ODLOŽEN ŽREB AUSTRALIJAN OPENA: Gomilaju se problemi, korona virus muči organizatore

Autor Nebojša Marković

U Australiji su morali da donesu ovakvu odluku

Izvor: Profimedia

Australijan open je u problemima, sada je došlo do novih promena.

Nakon otkazivanja svih mečeva na turnirima u Melburnu u četvrtak, sada je pomeren i žreb za prvi grend slem sezone.

Niko još uvek ne dovodi u pitanje održavanje Australijan opena, ali žreb za ovaj turnir odložen je sa četvrtka na petak zbogčinjenice da se jedan radnik hotela u Melburnu, u kom su bili smešteni igrači, zarazio korona virusom.

Umesto da žreb bude održan u četvrtak u 8 ujutru po srednjeevropskom vremenu, on je sada pomeren na petak, a organizatori žele da svi igrači dobiju rezultate na kovid testove pre nego što nastave sa žrebom. Tako bi se izbeglo da se u žrebu potencijalno nađu igrači koji bi kasnije bili pozitivni na korona virus.

Organizatori su u izolaciju poslali preko 500 ljudi, među kojima su i teniseri i teniserke, jer je u jednom od hotela bio radnik pozitivan na korona virus. Ne postoje indicije da će ovo u značajnijoj meri uticati na igrače, koji se već u četvrtak testiraju i kada dobiju negativne testove, moći će da nastave sa pripremama za Australijan open.

Zbog toga i odluka organizatora da žreb bude pomeren, a da se problemi gomilaju govori i činjenica da zbog odloženih mečeva na svim turnirima u četvrtak (uključujući tu i ATP kup), postavlja se pitanje kako će taj dan odlaganja biti nadoknađen.

Australijan open startuje u ponedeljak, pa je sve izvesnije da će od završetka započetih turnira do početka Australijan opena razmak biti još manji nego što je planirano.

Srbija će na žrebu imati ukupno šest predstavnika i tou sve tri kategorije. Novak Đoković brani titulu i prvi je nosilac muškog singla, dok su tu još Filip Krajinović, Dušan Lajović, Nina Stojanović i Olga Danilović, kao i Nikola Čačić u dublu.

Prvi put u istoriji turnira, žreb će se održati iza zatvorenih vrata usled pandemije. Zbog toga ljubitelji tenisa neće moći da ga isprate u prenosu uživo kao što je slučaj bio svih prethodnih godina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.