Kako ovo?

NOVAK JE BIO UŽASAN U FINALU I LOŠ JE KAD JE NAJVAŽNIJE: Nove uvrede na račun Đokovića - šta priča ovaj čovek?!

Autor Nikola Lalović

Za svašta su ga optuživali, ali ovo je zaista previše.

Izvor: MONDO/MN Press

Dok smo čekali da počne Australijan open desilo se mnogo toga sa Novakom Đokovićem. 

Stao je u odbranu igrača i pretrpeo mnogo kritika, a onda je na njegovom balkonu počela fešta koja je trajala svaki dan! 

Sada se turnir približio, neki su poželeli da Srbin ne igra, a opet se oglasio jedan poznati kritičar srpskog tenisera. Mats Vilander opet smatra da Novak nije u top formi. 

"Ne mislim da je veliki favorit u odnosu na Nadala i Tima. Moguće je da ne može da veruje u svoju formu, prošlo je godinu dana otkako je osvojio svoj poslednji grend slem i sada ne može samo da se osloni na to što ga je osvajao osam puta", rekao je Vilander. 

Osvrnuo se i na Novakove pokušaje da poboljša uslove za igrače na turniru.

"Ali zapravo mislim da je to što se bunio dobro za njega jer pokazuje da je je motivisan, da želi osvetu", smatra Šveđanin. 

Onda se prisetio poslednja dva grend slema na kojima je Srbin igrao. 

"Nešto ga je nateralo da eksplodira na US Openu, igrao je tek prvi set sa Karenjo-Bustom. Tu nešto nije bilo u redu, a onda je u finalu Rolan Garosa užasno startovao. U prvom gemu je odigrao šest drop šotova, bilo je čudno", naglasio je nekadašnji grend slem šampion. 

Na kraju je rekao nešto što je zaista neverovatno. Kroz karijeru Novak je proglašen za "kralja taj-brejkova", čoveka koji je mentalno najjači na ATP turu i koji ne gubi bitne mečeve, To pokazuje i njegovih 17 osvojenih grend slemova, ako i neverovatnih 215 pobeda nad teniserima koji su u top 10 na svetu. Ipak, to ništa ne znači Vilanderu...

"Možda mu samopouzdanje nije na visokom nivou kada dođu bitni momenti", rekao je sadašnji komentator Eurosporta. 

Novakova igra svakako da ima mane, ali ovo nije jedna od njih, čak je njegova najveća vrlina! Valjda je ponestalo stvari da se kritikuju, pa je moralo i ovako. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.