Uživo

TAKO JE NOVAČE! SILAN POČETAK AUSTRALIJAN OPENA: Razbio dežurnu mušteriju, ide po 18. grend slem!

Srpski teniser turnir počeo rutinskom pobedom protiv Žeremija Šardija.

Odigrali su 14 mečeva i Žeremi Šardi nikada nije uspeo da osvoji set. Tradicija se nastavila danas, u prvom kolu Australijan opena. Novak Đoković je bio surov protiv ''večite mušterije'', prepustivši Francuzu samo šest gemova.

Srpski teniser ni u jednom momentu nije ušao u rezultatsku neizvesnost. Pravio je brejkove na početku svakog od tri seta i tako francuskom igraču jasno stavljao do znanja ko će se pitati u današnjem susretu.

Novak Đoković - Žeremi Šardi 2:0 (6:3, 6:1, 6:2)

Nakon što je srpski teniser rutinski savladao Žeremija Šardija, protiv kog ima skor 33-0 u setovima, on će u drugom kolu igrati protiv Frensisa Tiafoa. Mladi i talentovani Amerikanac, željan dokazivanja, može da bude teži rival od Francuza kom je karijera u padu.

Ipak, i Tiafo bi trebalo da bude samo još jedna premostiva prepreka na putu ka devetoj tituli u Melburnu, gde je rekorder. Osvajanje još jednog Australijan opena bi značilo i Novakov 18. grend slem turnir, tek dva manje od rekorda koji drže Rodžer Federer i Rafael Nadal.

12:10

Kraj - 6:2!

Asom je završen meč Novaka Đokovića i Žeremija Šardija.

Srpski teniser nije imao nikakvih problema na početku turnira u Melburnu - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2). 

12:08

Novak servira za meč!

Žeremi Šardi je osvojio sedmi gem trećeg seta, odnosno svoj drugi u ovom delu igre, pa će najbolji teniser svet servirati za pobedu i plasman u drugo kolo!

12:01

Najduži gem u meču!

Skoro deset minuta trajao je peti gem trećeg seta u kom je Novak Đoković - ponovo - napravio brejk!

Trenutno je 4:1 i srpskog tenisera samo dva gema dele od prolaska u drugo kolo turnira.

11:50

Izdanjem Srbina oduševljen i turnir

Australijan open je zadovoljan partijom koju u prvom kolu prikazuje najbolji teniser sveta.

11:46

Šardiju samo servis radi!

Da nije bilo nekoliko dobrih servisa za francuskog tenisera, ovaj meč bi već bio gotov. Mada, i ovako je blizu.

Novak Đoković je osvojio drugi, a Žeremi Šardi treći gem u trećem setu, pa srpski teniser vodi 2:1 u ovom delu igre.

11:38

Žeremi Šardi baš nema sreće...

Francuski teniser je i na početku trećeg seta pretrpeo brejk!

Novak Đoković vodi 2:0 u setovima i 1:0, uz brejk, na početku trećeg dela meča.

11:34

To bi bilo to - 6:1!

Tek nešto više od 50 minuta igre na Rod Lejver Areni, a Novak Đoković vodi 2:0 u setovima. Rutinski izlazi na kraj sa današnjim rivalom, čovekom kog je pobedio 13 puta u 13 međusobnih mečeva.

11:32

Prvi gem za Šardija!

Konačno, upisao se u drugom setu i francuski teniser.

Nakon što je Novak sigurno stigao do 5:0 u drugom setu, Žeremi Šardi je osvojio gem na svoj servis, pa će Srbin morati da servira za 2:0 u setovima.

11:27

Nastavlja Đoković u istom ritmu!

Ponovo svoj servis, pa ponovo brejk!

Sada je 4:0 za Novaka Đokovića u drugom setu protiv Žeremija Šardija i po govoru tela, čini se da je ovaj meč za Francuza završen...

11:19

Ponovo...

Ovog puta obrnutim redosledom, prvo svoj servis pa brejk, ali Novak Đoković opet stiže do 2:0 na početku seta.

Nakon što je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:3, drugi je otvorio sa dva vezana gema!

11:12

Kraj prvog seta - 6:3!

Iskoristio je prvu od dve set lopte Novak Đoković.

Rutinski rešen prvi set u korist najboljeg tenisera sveta koji je u četiri gema rivala imao brejk lopte, a Žeremiju Šardiju oduzeo servis u prvom i poslednjem gemu seta!

11:09

Opet s nulom!

Četiri poena dovoljna su Novaku Đokoviću za novi gem. Francuz sada servira za ostanak u prvom setu. Ukoliko ga servis ne posluži...

11:07

Izvukao se Šardi...

Opet je Francuz morao da se suoči sa brejk loptama, ovog puta dve u istom gemu, ali je nekako preživeo i ovaj gem. Uglavnom ga u teškim situacijama posluži servis pa se tako odbrani od Novakovih napada. 

Rezultat je 4:3 u prvom setu, a Novak Đoković, koji ima brejk prednosti, servira sledeći.

11:00

Prvi put bez izgubljenog poena!

Novak Đoković je stigao do četvrtog gema u ovom meču, a prvi put nije izgubio nijedan poen na svoj servis. Sve ide po planu - 4:2 za srpskog tenisera.

10:57

Propuštena brejk lopta!

Imao je Đoković priliku da reši ovaj set i ''pobegne'' na dva brejka prednosti, ali se Francuz izvukao dobrim servisima.

Nakon jedne propuštene brejk lopte srpskog tenisera Šardi je zaigrao bolje i smanjio na 3:2 u prvom kolu Australijan opena.

10:52

Lako, lako...

Za sada Novak Đoković nema nikakvih problema u gemovima kada servira i nadamo se da će tako i nastaviti do kraja ovog meča.

Već je 3:1 za srpskog tenisera.

10:48

Prvi gem Francuza!

Probudio se i Žeremi Šardi. Nakon što je osvojio samo tri poena u prva dva gema, francuski teniser je osvojio treći gem u meču i smanjio zaostatak.

10:45

Rutinski!

Nakon brejka, evo i potvrde! Novak Đoković je veoma brzo i lako stigao do prednosti od 2:0 u gemovima na početku susreta. Impresivan start, deluje da ovaj meč neće dugo trajati.

10:42

Tako je, bre!

Odmah brejk! Servirao je Šardi, ali je i izgubio svoj servis na početku ovog, za njega najtežeg meča.

Novak Đoković vodi 1:0 u gemovima na početku meča.

10:39

Počinjemo!

Prvi je na servisu Žeremi Šardi! Navijamo za Novakovu 9. titulu na Australijan openu. Pohod je počeo!

10:29

Žeremi Šardi

Iskusni Francuz Žeremi Šardi (33) ima ogromnih problema sa Novakom Đokovićem. Igrali su 13 puta i on nikada nije uspeo da pobedi. Zapravo, nikada nije uzeo ni set najboljem srpskom teniseru.

Prvi put su igrali davne 2009. godine na Australijan openu, a poslednji meč im je bio 2019. na Mastersu u Madridu. Do sada su četiri puta igrali na grend slem turnirima.

Francuski teniser je trenutno tek 75. igrač sveta, a najbolji plasman mu je bila 25. pozicija koju je zauzimao u januaru 2013. godine, pre čak osam sezona! Osvojio je samo jednu ATP titulu, a najbolji grend slem rezultat mu je četvrtfinale Australijan opena te pomenute, 2013. godine.

Poslednjih godina Šardi se prebacio na igranje u dubl konkurenciji, pa je tu beležio neke dobre rezultate i stigao do 24. pozicije na listi.

10:23

Rod Lejver Arena

Novak Đoković i Žeremi Šardi će odmeriti snage na glavnom terenu kompleksa u Melburnu. Rod Lejver Arena je centralni teren i u idealnim uslovima može da primi čak 14,820 gledalaca.

Naravno, to je kada je u pitanju tenis. Rekord drži Džastin Timberlejk, koji je na koncertu 2007. godine ''sakupio'' preko 16.000 fanova na ovom mestu.

Stadion je otvoren 1988. godine, a pored tenisa po kom je najprepoznatljiviji, godinama je na njemu igrana i košarka. Poslednji put je renoviran 1995. godine i važi za jedan od najpoznatijih teniskih terena na svetu.

10:19

Kraj meča - ali onog pre Novaka!

Simona Halep je za tačno sat vremena savladala (6:2, 6:1) domaću teniserku Lizet Kabreru, dobitnicu vajld karte, pa će Novak i Žeremi uskoro na teren!

10:11

Pripremite se, uskoro polećemo!

Novakov meč je zakazan za 10:25, ali su moguće i male korekcije, u odnosu na dužinu trajanja ostalih mečeva.

Ukratko

  • Đoković je rekorder sa 8 titula na Australijan openu
  • Protiv Šardija ima 13 pobeda iz isto toliko mečeva
  • Boljem iz ovog meča protivnik u drugom kolu biće Frensis Tiafo
učitaj još +