To, bre!

BRAVO OLGA! NAJVEĆA POBEDA U KARIJERI ZA SRPSKU TENISERKU: Danilović izbacila Hrvaticu iz Top20!

Autor Dušan Ninković

Fantastičan rezultat za mladu teniserku.

OLGA DANILOVIC teniserka Srbije na dubl mecu Adria tura na terenima tenis centra Novak, Beograd 12.06.2020. godine Foto: Marko Metlas Tenis, Srbija, Adria tour
Izvor: MN Press

Srpska teniserka Olga Danilović trijumfalno je počela Australijan open. Na svom prvom grend slem turniru upisala je i najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri, pošto je u tri seta bila bolja od Hrvatice Petre Martić, 19. igračice sveta.

Iako ih na WTA rang listi deli mnogo pozicija, talentovana srpska igračica nije pokazala strah, već je hrabro ušla u meč protiv daleko iskusnije protivnice. To se isplatilo, pa ćemo Olgu gledati i u drugoj rundi na njenom debitantskom grend slemu.

Olga Danilović - Petra Martić 2:1 (7:5, 3:6, 6:4)

Kao da je desetine ili stotine mečeva na velikim turnirima odigrala u karijeri! Tako je danas izgledala Olga Danilović, budućnost srpskog ženskog tenisa. Brejkove je pravila u ključnim momentima mečeva, kada bi mnogi pomislili da će zbog svog neiskustva popustiti pred rivalkom koja je među 20 najboljih na svetu.

Petra Martić, koja je bila 16. nosilac, je u ranoj fazi prvog seta stigla do brejka, što je Olga odmah vratila, a zatim je taj deo igre završila brejkom za 7:5! U drugom je koncentracija malo palo, a hrvatska igračica se vratila u meč. Taj deo igre obeležili su brejkovi, a Martić je čak tri puta oduzela servis srpskoj teniserki.

I onda, kada bi mnoge mlade teniserke popustile i potpuno psihički pale... Olga Danilović je zablistala!

Imala je teniserka iz Hrvatske brejk prednosti u trećem setu, vodila 3:1 u gemovima, ali je furiozan finiš naše teniske nade ostavio bez reči. Od poslednjih šest gemova u meču Olga je osvojila pet i tako izborila prvi plasman u drugo kolo na grend slem turnirima.

Tamo će igrati protiv Amerikanke Šelbi Rodžers, 57. teniserke sveta.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.