NOLE "IZ SVOJE DNEVNE SOBE"

NOVAČE ŠMEKERU, TAKO SE TO RADI: Amerikanac provocirao i psovao, ali Đokovićev odgovor je ŠAMPIONSKI!

Autor Nebojša Marković

"Osećam se kao u dnevnoj sobi, samo što ne sedim na svom kauču", rekao je Đoković u šaljivom tonu posle pobede.

Izvor: Eurosport printscreen

Novak Đoković je uspeo da se posle čak tri i po sata igre plasira u treće kolo Australijan opena.

Đoković je u meču po velikom suncu imao problema da izađe na kraj sa Tijafoom, ali je na kraju njegov očigledan kvalitet presudio.

Posle meča, Nole je imao reči hvale za svog protivnika.

"Težak meč plus teški uslovi. Imali smo sunce, bilo je tada jako vruće i igrali smo duge poene. Moram da odam Frensisu priznanje na ovom sjajnom meču i na tome kako je igrao", počeo je Novak na "Rod Lejver Areni", a potom i dokazao o kakvom se šmekeru radi.

On je istakao da mu je bilo žao što je zbog opomene sudije Tijafo ostao bez prvog servisa u važnom trenutku meča, iako je bilo po pravilima da Tijafo bude tako kažnjen posle treće opomene zbog odugovlačenja i stalnog provociranja sudije i protivnika.

Čak je posle poslednje opomene Tijafo bio toliko nezadovoljan da je u razgovoru sa sudijom psovao.

"Nažalost, bila je ta opomena posle koje je izgubio prvi servis, a izgubio je i taj svoj servis gem u finišu. Nije trebalo tako da bude, nije imao sreće, ali nadam se da će sada imati dobru sezonu", bio je Đoković pravi džentlmen iako Tijafo tokom meča nije bio i preterano je glumatao ne bi li uvek izvukao poneku dodatnu sekundu odmora.

Novak je potom odgovarao na pitanje da li mu smeta što je u ovako ranoj fazi turnira morao da odigra dugačak meč.

"Ako bih mogao da biram, onda bih voleo da imam ovakve mečeve u prvoj nedelji, jer posle mečevi postaju sve teži, bolje rangirani igrači dolaze... Nije prvi put da imam ovakvu situaciju, znam kako da se suočim sa tim. Srećan sam što sam prošao kroz treći set, igrao je on dobro, imao sam 26 as servisa, ovo mi je verovatno lični rekord. Ovo je verovatno najbrža podloga ikada na Australijan openu, a igram već 15 godina ovde. Morate da imate odličan servis, da njime pokušate da osvojite neke lake poene."

Đoković je na kraju istakao i da se na Australijan openu oseća kao kod kuće.

"Ne znam, verovatno je više stvari koje utiču na moje pozitivne igre ovde tokom godina. Kada negde ostvarite mnogo pobeda, sve ste samouvereniji i osećate se ispravno, kao da ste u svojoj dnevnoj sobi. Tako se osećam ovde, samo što ne sedim na svom kauču", rekao je Đoković u šaljivom tonu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.