ISTORIJA!

NOVAK I NADAL TREBA NJEGA DA SE PAZE: Preživeo Srbina pa ispisao istoriju - on je kandidat za trofej!

Autor Nebojša Marković

Upisao je 18 pobeda u nizu, niko ne uspeva da mu stane na put!

Danil Medvedev je u četvrtfinalu Australijan opena i teško da će želeti da se na tome zaustavi! Ruski teniser je upisao 18. pobedu u nizu na ATP turu i tako poslao poruku Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu pred samu završnicu turnira!

Savladan je Mekenzi Mekdonald maksimalnim rezultatom - 3:0.

Medvedev je savladao jedno od iznenađenja turnira, Amerikanca koji je kao 192. teniser sveta uspeo da stigne do 4. kola, i to nakon što je prvo "preživeo" Srbina.

Protiv Filipa Krajinovića dva dana ranije, Medvedev je "prosuo" 2:0 u setovima, pa je tek u petom stigao do pobede, a sada je sve bilo daleko veća rutina.

Četvrti teniser sveta je tako upisao 18. uzastopnu pobedu, koja traje još od prošle sezone, čime je istakao kandidaturu za samu završnicu takmičenja.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Andreja Rubljova, sunarodnika i sedmog nosioca. Rubljov je vodio 2:0 u setovima protiv Kaspera Ruda, kada je ovaj rešio da mu preda meč. Imajući u vidu jučerašnju senzaciju Aslana Karaceva, prvi put u istoriji ćemo videti trojicu Rusa u četvrtfinalu nekog grend slema.

Ukoliko Medvedev savlada kolegu s kojim je nedavno osvojio ATP kup, u polufinalu bi mogao da ga sačeka Rafael Nadal.

Tada bismo mogli da vidimo da li je Medvedev zaista spreman da se bori za prvi grend slem u karijeri, pošto je na Završnom mastersu u Londonu najavio tako nešto za 2021. godinu - tada je pobedio trojicu najboljih tenisera sveta: i Đokovića, i Nadala i Dominika Tima.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.