Nepoznanica

NOVAK O NAREDNOM PROTIVNIKU - NIKAD GA RANIJE NIJE GLEDAO: Nahvalio rusku senzaciju, impresioniralo ga nekoliko stvari!

Autor Nikola Lalović

Na papiru Karacev je mnogo slabiji od Novaka, ali do sada je izbacio mnoge favorite!

Novak Đoković se pobedom nad Aleksandrom Zverevom u četvrtfinalu plasirao u narednu rundu, a između njega i meča za trofej stoji najveća senzacija turnira. 

U pitanju je trenutno 114. teniser na svetu Aslan Karacev, koji je serijom pobeda nad favorizovanim protivnicima došao do najboljeg rezultata u karijeri. 

Na pres konferenciji posle pobede nad Zverevom Novak je priznao da pre turnira u Melburnu nikada nije gledao meč svog narednog protivnika. 

Ne mnogo, nisam ga video da igra pre Australijan opena, iskreno", priznao je Novak. 

Ipak, pobedama nad Dimitrovom, Ože-Aljasimom i Švarcmanom zavredeo je poštovanje prvog tenisera sveta. 

"Video sam kako igra ovde na Australijan openu i impresionirao me je. Impresio je mnogo ljudi sa svojim kretanjem, jačinom udaraca sa osnovne linije, sa “ravnim” bekendima na ruski način, znate, to je sjajan bekend. Dobro se kreće, ima i dobar forhend, diktira igru, impresivan je",rekao je Novak. 

Na kraju je istakao da je posebno impresivno što je Karacev uspevao da se vraća u mečeve na kojima je bio u zaostatku. 

"Protiv Feliksa je bio u zaostatku dva seta i vratio se. Danas takođe, bio je veoma dobar protiv Grigora. Nažalost, Grigor nije mogao da igra na najboljem nivou od kraja drugog seta, početka trećeg, ali on je tu sa razlogom, čestitam mu na velikom uspehu. To će biti naš prvi susret, nadam se da ću biti fit i radujem se tome”, završio je Novak. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.