IZNENAĐENJE

KAKAV ŠOK! NADAL ISPAO SA AUSTRALIJAN OPENA: Ispustio 2:0 u setovima, Novaku se otvara put ka tituli!

Autor Milutin Vujičić

Delovalo je kao da će Nadal bez problema proći u polufinale, ali Stefanos Cicipas je napravio veliko iznenađenje.

Rafael Nadal je ispao već u četvrtfinalu Australijan opena!

Najveći rival Novaka Đokovića šokantno je završio takmičenje na prvom grend slemu sezone. Vodio je 2:0 u setovima protiv Stefanosa Cicipasa, delovalo je da drži sve u svojim rukama, a onda se Grk iznenada probudio i naterao Nadal na jedan od šokantnijih poraza u karijeri.

Cicipas će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva, dok je Đokoviću rival Aslac Karacev, što znači da je Srbinu otvoren put ka devetom trofeju u Australiji.

Posle više od četiri sata borbe na vrelom betonu Melburna videli smo pravu senzaciju:

RAFAEL NADAL - STEFANOS CICIPAS 2:3 (6:3, 6:2, 6:7, 4:6, 5:7)

"Bik sa Majorke" tako neće u Australiji postaviti rekord po broju grend slem titula, ostaje izjednačen sa Federom koji ima takođe 20, dok će Novak Đoković imati šansu da im se približi ako naravno uspe da pobedi u naredna dva duela i osvoji svoj 18.

Cicipas je počeo nervozno, lako je izgubio dva seta, ali kada je izborio taj-brejk u trećem setu i dočekao slabiji fokus Nadala - stigla je i nagrada u vidu ostanka u meču.

Posle sat vremena borbe uspeo je Cicipas i da izjednači rezultat, u petom setu je bio svežiji i uspeo je pre taj-brejka da završi posao. Videlo se da mu nije svejedno, propustio je dve meč lopte, suočio se sa ribrejkom, ali je na kraju upisao ludu pobedu.

Ovo je Cicipasu drugi put da igra polufinale Australijan opena, a Nadal je poslednji put pre pet godina izgubio nakon što je vodio 2:0 u setovima. Tada je rival bio Fabio Fonjini.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.