on zna

"ĐOKOVIĆ OSEĆA DA JE POSEBAN, ON JE FAVORIT": Ali, Medvedev mu je najteži mogući protivnik

Autor Pavle Knežević

Rus je igrač koji je možda u najboljoj formi na turu

Izvor: MN Press

Zakazano je finale Australijan opena – protivnik našem Novaku Đokoviću biće igrač koji je trenutno u najboljoj formi na turu – Danil Medvedev.

Stara garda ili nova generacija? Ako pitate nekadašnjeg Srbinovog trenera i tenisku legendu Borisa Bekera ko će pobediti, njegov odgovor je vrlo uslovno i vrlo oprezno: "Novak, ali".

Beker je u razgovoru za Jurosport Nemačka podsetio da je Australijan open "Novakov turnir", ali je podsetio da je Medvedev trenutno u najboljoj formi.

"Da ste pitali Novaka Đokovića sa kim bi više voleo da igra finale, Cicipasom ili Medvedevim, verovatno bi rekao Cicipas. Medvedev je previše nepredvidiv, a i u fantastičnoj je seriji: pobedio je 20 mečeva u nizu. On je igrač ovog trenutka, ali igra protiv osmostrukog šampiona Australijan opena", rekao je Beker.

A onda je objasnio:

"Ovo je Novakov omiljeni turnir. Osvojio ga je osam puta, a to nešto radi protivniku. Novak je za mene favorit, ali Medvedev je najteži mogući protivnik u finlu. I mladi Rus može da pobedi. Koliko puta je Novak igrao finale u Melburnu? Osam puta. Koliko puta je pobedio? Osam puta. Nešto se tada desi igraču, oseća se da je poseban, a osvojio je i 17 grend slemova. Ali, biće teško protiv Medvedeva", rekao je Beker.

Đoković je sa Bekerom kao trenerom osvojio šest grend slemova i 14 mastersa.

Finale se igra u nedelju od 9.30.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.