MONDO Intervju

SRPKINJA KOJA JE BLISTALA U AUSTRALIJI: OD NOVAKA UČILA U BOKSU, OD SERENE NA TERENU! Najbolja srpska teniserka za MONDO

Autor Tamara Ranković

Delio je set od uspeha za pamćenje, ali senzaciju je svakako napravila. Najbolja srpska teniserka napredovala je na WTA listi nakon Australijan opena, a za MONDO je otkrila utiske po povratku iz Melburna.

Izvor: Profimedia

Sa nestpljenjem smo čekali početak prvog Grend slema u godini iz više razloga. Povratak tenisa, Novakov juriš na novi rekord, ali i ponos zato što je Srbija imala čak osam predstavnika u singl konkurenciji Australijan opena.

Istina, oči su bile uprte u singl mečeve, ali bilo je razloga da se isprate i dublovi. Srbija ima petoricu sjajnih tenisera u prvih 100 na ATP listi, ali naše devojke takođe su dale povoda da budemo ponosni.

Posle sjajnog turnira, u intervjuu za MONDO utiske iz Australije sabrala je naša jedina predstavnica u najboljih 100 teniserki sveta, Nina Stojanović (24).

Nije imala sreće sa žrebom u Australiji pa je tako u singlu uspela da dođe drugog kola gde je nažalostsačekala čuvena Serena Vilijams. Beograđanka rođena 1996. bila je hrabra protiv Amerinke, borila se koliko je mogla i sa pravom je napustila teren uzdignute glave.

"Kada imate priliku da igrate sa najboljom igračicom u istoriji ženskog tenisa, na najvišem nivou turnira u ovom sportu, ne postoji dilema da li bih taj meč i osećaj menjala za prolazak u kolo dalje", rekla je Nina u razgovoru za naš portal.

"Meč sa Serenom mi je potvrdio da mogu da igram sa svakom igračicom, da imam sa čime igrački da dovedem u problem i najbolje, ali i da moram još dosta da radim da bih takav nivo držala tokom celog meča, a ne samo jednog njegovog dela" rekla je trenutno 95. na svetu.

Izvor: Profimedia

Hrabra Nina nije klonula, već je u dublu pokazala koliko tenisa zna, pa je tako na iznenađenje svih došla do polufinalasa hrvatskom teniserkom Darijom Jurak. Falio je set za finale...

"Svakako da sam zadovoljna polufinalom u dubl konkurenciji, ali ostaje i žal za finalom, koje je bilo tako blizu", bila je iskrena Nina.

Takođe, turnir će pamtiti i po tome što je bodrila Novaka u njegovom boksu, kraj terena, saradnika...

"Biti uz Novaka u njegovom boksu, kao i van terena jeste za mene velika privilegija, od njega može da se čuje dosta korisnih stvari, ne samo o tenisu. On je najbolji igrač u istoriji tenisa, a sav taj teret i izazov nosi sa velikom lakoćom. Gledati izbliza i uživo nekoga o kojem će buduće generacije samo slušati ili gledati snimke njegovih mečeva, jeste velika stvar", otkrila nam je Nina.

O tome da su pred njom sjajne stvari govore i titule u ITF konkurenciji, ali i na WTA turu, a Nina se vredno sprema i za takmičenja u martu.

Izvor: Profimedia/Jason Heidrich/Icon Sportswire

"Imala sam dosta uspeha u ITF konkurenciji, osvojila jednu WTA titulu u dublu, očekujem i WTA titulu u singlu. U planu su tokom marta nastupi na WTA turnirima u Francuskoj i Americi, uključujući i učešće na turniru u Majamiju", najavila je ona za MONDO.

Ostaje nam da čekamo mart i nove uspehe naše najbolje plasirane teniserke, a bolje rangirane igračice neka pripaze, Nina želi titule!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.