Nije srećan

EVO KOLIKO JE OZBILJNA RAFINA POVREDA: Oglasio se "kralj šljake" i pojasnio zašto je odustao

Autor Tamara Ranković

Nadal je povlačenjem sa turnira "poklonio" drugo mesto ruskom teniseru

"Bik sa Majorke" povukao se sa takmičenja, pa objasnio šta je prethodilo tom potezu.

Rafa Nadal povredio se neposredno pre početka prvog grend slema u godini. Uspeo je da stigne do četvrtfinala, ali to je bilo sve, tu se našao Stefanos Cicipas i kao furija preokrenuo meč od 2:0 za Španca do 3:2 za njega.

Svi su očekivali da Rafina povreda nije ozbiljnije prirode, ali španski kralj tenisa ima loše vesti. Odustao je od turnira u Roterdamu, naveli su čelnici tog turnira, a sada se oglasio i teniser.

"Sa velikom tugom moram da se odreknem Roterdama. Kao što većina zna imao sam problema sa leđima u Australiji koji su započeli u Adelajdu, a nastavili se tokom Melburna. Pronašli smo rešenje koje mi je pomoglo da igram tokom druge nedelje turnira", podsetio je Nadal pa objasnio šta se desilo nakon Australije.

"Kada sam se vratio u Španiju posetio sam svog lekara i zajedno sa timom savetovali su me da ne igram naredne nedelje. Zaista sam se radovao Roterdamu", istakao je još uvek drugi teniser sveta, ali kako stvari stoje uskoro možda i treći.

Ukoliko u Holandiji talentovani Rus Danil Medvedev dođe do finala, drugo mesto na ATP listi pripašće njemu, dok će Nadal pasti na treću poziciju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.