istina

DIVI SE NOVAKU I SIPA SO NA FEDEREROVU RANU: "Đoković je mentalno najjači teniser na svetu!" (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Nole ga je pobedio, ali se on ne ljuti, priznaje ko je bolji

Izvor: Printscreen/Twitter/head_tennis

Aleksandar Zverev predstavljao je verovatno najveću prepreku Novaku Đokoviću na putu ka devetom Australijan opena.

Nije se Nemac dao, naterao je Novaka ne samo da igra četiri seta, već i da podigne igru na novi nivo posle izgubljenog prvog seta, a onda i u četvrtom, kada je uspeo da u taj-brejku nadjača Zvereva.

To je bilo u četvrtfinalu, a onda je u polufinalu i finalu dominirao protiv dvojice Rusa – kvalifikanta Karaceva, a onda i Danila Medvedeva, koji je do tada bio igrač u najboljoj formi na ATP turu.

Sve to je impresioniralo Sašu, koji u anketi za Head nije imao dilemu na pitanje "Ko je mentalno najjači igrač na turu?"

"Novak je mentalno najjači. Možete da pogledate finale Vimbldona 2019. protiv Rodžera Federera. Našao je način da dobije meč kada je Rodžer servirao za pobedu u poslednjem setu i imao je 40:15. I budimo jasni - Rodžer zna kako se osvajaju grend slemovi", rekao je Zverev.

U istoj anketi učestvovala je i Bjanka Andresku, koja ima identično mišljenje:

"Sam način na koji se mentalno predstavlja na terenu… Videla sam ga toliko mnogo puta kako se vraća i pobeđuje i dobija mečeve koji su delovali izgubljeno".

Lepe reči na dan kada je Novak izjednačio rekord Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, dok će sledeće nedelje biti sam na prvom mestu rekordera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.