Bravo Dušane!

SENZACIJA SRBINA! RAZBIO RUSA KAO ĐOKOVIĆ: Lajović pobedio 3. na svetu i spasao Rafu Nadala!

Autor Tamara Ranković

Kakva maestralna partija srpskog tenisera!

Kada smo videli žreb za turnir u Roterdamu znali smo da Duciju neće biti lako, ali sve nas je razuverio. Dušan Lajović počistio je u dva seta trećeg tenisera sveta Danila Medvedeva na takmičenju serije 500.

Dušan Lajović - Danil Medvedev 7:6, 6:4

Naš teniser igrao je sigurno i smireno tokom celog meča dok je Medvedev besneo, lomio reket i nije uspeo da parira našem drugom najbolje rangiranom teniseru.

Prvi set izgledao je potpuno ujednačeno, Dušan i Danil razmenili su po jedan brejk na sredini seta. Međutim u taj brejk Srbin je ušao miran i došao do 7:4, čime je poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu Medvedev se u igru vratio asovima kojih je za ceo meč zabeležio čak 12, ali ništa mu nije pomoglo jer je sve vreme bio nervozan i ulazio u raspravu kako sa sudijom tako i sa samim sobom.

Pri rezultatu 4-4 u drugom setu Danil je izgledao toliko van sebe da je bilo upitno kako će meč privesti kraju. Zbog lomljenja reketa na 5-4 za Ducija, Rus je izgubio i prvi poen u gemu našeg tenisera pa je Dušan lako uspeo do dve meč lopte i prvu odmah iskoristio.

Lajović je iskoristio bes protivnika da dođe do najveće pobede u karijeri!

 "Duci" je po prvi put savladao 3. tenisera sveta i tako spasao Nadala. Da je Medvedev stigao do finala Roterdama, Nadal bi skliznuo sa drugog na treće mesto ATP liste.

Da se to dogodilo svedočili bismo pravom presedanu jer prvi put od 2005. na prva dva mesta ATP liste ne bi bili Federer ni Nadal ni Đoković ni Endi Marej. Ipak, zahvaljujući Srbinu taj niz se nastavlja.

Ruski teniser očigledno nema oružje za sve naše igrače. Posle 20 pobeda u nizu izgubio je dva meča zaredom, oba od srpskih tenisera.

Filipa Krajinovića je pobedio na Australijan openu i to posle velike bitke, ali mu je u finalu za Filipa naplatio najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Sada je i drugi Srbin došao na red da potrvdi da 20 pobeda u nizu ne znači ništa kada je protivnik rešen da pobedi.

Sledeći protivnik našeg tenisera u osmini finala biće Hrvat Borna Ćorić. Bravo za Dušana i veliku pobedu!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.