Bravo devojke!

BRAVO OLGA! NJIH DVE SU NAJLEPŠI DUBL I SADA GAZE KA TITULI: Kroz dramu do pobede, a u aprilu će biti rivalke!

Autor Tamara Ranković

Posle debija na prvom grend slemu u sezoni nastavila je odličnu igru, ali u dubl konkurenciji

OLGA DANILOVIC teniserka Srbije na dubl mecu Adria tura na terenima tenis centra Novak, Beograd 12.06.2020. godine Foto: Marko Metlas Tenis, Srbija, Adria tour
Izvor: MN Press

Mlada srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da prođe kvalifikacije za turnir u Lionu u singlu, ali za dubl konkurenciju priča je skroz drugačija.

Olga je sa kanadskom teniserkom Eženi Bušar napravila veliki uspeh tako što su se njih dve plasirale u polufinale Liona. Srpkinja i Kanađanka savladale su rusko-holandski par Aleksandru Panovu i Rozali Van der Hoek u tri seta, 6:2, 4:6,12:10.

 U prvom setu su Olga i Eženi bile znatno dominantnije, pravile brejkove i čuvale svoj servis, dok su u drugom izgubile ritam pa su tako protivnice izjednačile. Treći set bio je neizvetsan, brejkovi su se se razmenjivali na obe strane, ali su naša i kanadska teniserka uspele do pobede.

Zanimljivo je da će njih dve u aprilu da igraju jedna protiv u Bili Džin King kupu, u Kraljevu gde će Srbija biti domaćin Kanadi.

Srpska teniserka ima po jednu singl i dubl titulu. obe je osvojila 2018. godine kada je zvanično počela da se takmiči na WTA turu. Na Australijan openu je imala odličan debi jer je u prvom kolu savladala Hrvaticu Petru Martić, 19. teniserku sveta.

Olgina dubl partnerka 2014. godine zablistala je na teniskoj sceni i nakon toga krenula da niže poraze. Iako je na grend slemovima pružala sjajne paritje najveći uspeh je titula iz Nuremberga. Međutim, i dalje važi za jednu od najlepših teniserki na turu, a evo i dokaza za to:

Protivnice u polufinalu dubla biće im bolje iz duela Beloruskinja Vere Lapko i Aleksandre Sasnovič i japansko-češkog para Makoto Ninomije i Renate Voracove.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.