konačno

ONI KOJI SAD KRITIKUJU NOVAKA BI TO SVAKAKO RADILI: Đokovićev prijatelj i rival otkrio suštinu, ne razume šta se dešava

Autor Pavle Knežević

U moru neshvatljivih kritika, malo razuma

Izvor: Profimedia

Trebalo je da bude deo "velike četvorke", ali ga povrede nažalost daleko udaljile od toga. Ipak, povrede nisu mogle da spreče prijateljstvo Endija Mareja i Novaka Đokovića, koje traje i danas.

Medijska kampanja protiv Đokovića kao da postaje sve jača kako on ređa uspehe, ali Škot nije među njima i ističe činjenicu koju mi ovde odavno znamo: Ko god u ovom trenutku kritikuje Novaka, to bi radio šta god da Srbin učini.

"Trijumf u Australiji je bio sjajan za Novaka i pokazao je da je i dalje na vrhuncu. Osvojiti turnir osam puta je samo po sebi čudesno dostignuće i već to je trebalo da ućutka kritičare, ne bi trebalo da ih je bilo posle toga", rekao je Marej.

Svakako prija malo razuma sa Ostrva.

Osim toga, malo je ljudi koji imaju takav uvid o "novoj generaciji" i "velikoj trojci" kao Marej. On jasno zna zašto Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju takvu prednost u odnosu na ostale i u čemu se ona sastoji.

"Kod velikih igrača u pitanju je mešavina neverovatnog talenta, mentalne snage, velike posvećenosti, odlučnosti i mnogo vrednog rada. A svi oni imaju jako dobre timove oko sebe i to im pomaže. Mislim i da je iskustvo veliki faktor, jer je tenis sport u kome mentalitet igra veliku ulogu. Svi oni mogu mnogo toga da izvuku iz toga protiv mladih igrača i zato i dalje dominiraju sportom", rekao je Marej.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.