Lepo!

NOVAK JE U STANJU DA BUDE 400 NEDELJA NA VRHU! Đokovićev rival oduševljen novim rekordom srpskog tensisera

Autor Tamara Ranković

Talentovani Rus svestan daje borba protiv "velike trojke" teška

Izvor: MN Press

Svima je jasno koliko je značajan podvig koji je napravio najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Nakon što je napisao istoriju zakoračivši u 311. nedelju na vrhu, srpski as oduševio je i trenutno najvećeg rivala, ruskog tenisera Danila Medvedeva.

Od ponedeljka drugi reket sveta igra polufinale turnira u Marseju, a nakon plasmana u taj meč govorio je i o dostignućima "velike trojke". Najviše se zadržao na uspehu srpskog tenisera.

"To je neverovatno dostignuće. U svetu tenisa svakako više pričamo o grend slemovima nego o bilo čemu drugom, ali ovo je takođe važno i siguran sam da je srećan zbog toga. Kako je igrao do sada, mislim da je u stanju da stigne do 400 nedelja na vrhu", rekao je Medvedev o Noletovom istorijskom rekordu.

Pretnju ka tome praviće mu kako je istakao on sam zajedno sa mlađom ekipom tenisera koja se polako ali sigurno probija na svetski vrh.

"Mi mlađi ćemo pokušati da mu to ne dozvolimo. Ja nisam uspeo da mu naudim u finalu Australijan opena, ali to je sport. Niko mu neće dati lak prolaz, moraće da se potrudi da zaradi i taj uspeh", istakao je Medvedev koji se osvrnuo na poraz u finalu prvog grend slema u godini, kada je Đoković podigao deveti trofejna tom mestu.

Ipak, mladi Rus oduševljen je i sa ostala dva člana legendarne trojke.

"Svi oni su neverovatni. Rekordi koje su postigli, to niko neće moći da potuče možda ni za sto godina. Tako nešto se retko viđa u sportu. Ne možete reći da drugi igrači u ovoj eri nisu boli dobri, jednostavno to što su oni radili je neverovatno, drugi nemaju čega da se stide",zaključio je Danil Medvedev.

Upravo on dokazao je koliko može da poremeti najveća teniska imena današnjice jer je plasmanom u finale turnira u Roterdamu "skinuo" sa drugog mesta"kralja šljake" Rafu Nadala.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.