ZNATE ZA NJEGA?

ON JE ZBOG ĐOKOVIĆA "POSTAO" SRBIN: Ja sam sad stanovnik Beograda i ponosan sam zbog toga!

Autor Nebojša Marković

Ime ovog tenisera je verovatno poznato teniskoj publici u Srbiji.

Izvor: Profimedia

Znamo da je Novak Đoković velika ličnost i za mnoge najbolji teniser svih vremena, ali on je toliko velik da uspeva i da druge "prekrsti".

Jedan teniser iz Tunisa je toliko zavoleo vreme provedeno u Beogradu i Srbiji da se sada naziva njenim stanovnikom i sve to zbog - Novaka.

Malek Džaziri je trenutno 258. teniser sveta i ima 37 godina, a protekle zime je imao priliku da se u Beogradu sprema za novu sezonu.

On je bio jedan od brojnih gostiju Đokovića i njegovog Teniskog centra "Novak", u kojem su teniseri imali priliku da se o njegovom trošku pripremaju za nove izazove.

Džaziri to ne zaboravlja.

"U Srbiji treniram od sredine decembra posle Novakovog poziva da im se pridružim u Akademiji tokom međusezone", počeo je Džaziri za "Kurir".

"Izuzetno sam zahvalan na prilici da treniram na tako visokom nivou sa Novakom i ostalim sjajnim igračima, i drago mi je da mogu da kažem da sam sada stanovnik Beograda!", oduševljen je teniser iz Tunisa.

"Svi prisutni su bili izuzetno motivisani za kvalitetan rad, veoma gostiprimljivi i pozitivno naklonjeni meni i treneru Dejanu Petroviću, sa kojim sam nastavio saradnju dolaskom u Srbiju. Moja igra je sada na mnogo višem nivou; značajno sam popravio servis, forhend, bolje koristim slajs udarce - što mi omogućava da igram mnogo agresivnije nego pre. Ono što Novak čini za sve srpske igrače - u koje sada i sebe na neki način ubrajam - je zaista pravi primer kolegijalnosti, i koristim ovu priliku da mu ćestitam na ostvarenju rekorda od 311 provedenih nedelja na vrhu ATP liste. Ponosan sam što sam deo takve priče, i nadam se da će se ona nastaviti", ističe naš "zemljak" Malek Džaziri.

Džaziri je nekada bio 42. teniser sveta, a najbolji učinak na grend slemovima mu je 3. kolo Australijan opena 2017. godine.

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.