Sećanje

TENISKA ISTORIJA - ĐOKOVIĆ I NADAL SU IGRALI ZAJEDNO! Svet je čekao 34 GODINE da to vidi - POGLEDAJTE! (VIDEO)

Autor Tamara Ranković

U trenucima kada su jedan drugom postajali večiti rivali, odigrali su i jedan meč na istoj strani terena

Izvor: Profimedia/Matthew Stockman

Danas se jure i prestižu rekorde jedan drugog, a malo ko se seća dana kada su igrali udruženim snagama.

Prvi reket sveta Novak Đoković i trenutno svetski broj tri Rafael Nadal pre 11 godina odigrali su istorijski dubl meč na mastersu u Kanadi.

U singl konkurenciji na tom turniru srpski as te godine došao je do polufinala, ali ga je tu sačekao Švajcarac Rodžer Federer i zaustavio ga. Međutim to je i dobar rezultat ako se uzme u obzir kako su Nole i Rafa odigrali u dublu.

Najbolji teniser sveta 2010. godine bio je drugi na ATP listi, a "kralj šljake" je zauzimao čelnu poziciju. Njih dvojica igrali su prvo kolo u Kanadi protiv domaćeg dvojca Vaseka Pospišila i Miloša Raonića. Publika je bila oduševljena što su u tom trenutku dvojica najboljih na planeti udružili snage, ali ipak nisu došli do pobede.

Pogledajte detalje tog meča:

Nadal et Djokovic vs Pospisil et Raonic HD highlights
Izvor: Youtube/TennisFRredirect

 Iako su taj meč izgubili napisali su istoriju jer beli sport od 1976. godine nije video dubl meča prvog i drugog reketa sveta.

Poslednji put kada se to dogodilo pre Noleta i Rafe bilo je kada su na istoj strani terena nastupali legendarni Džimi Konors i Artur Eš.

Srpski teniser i Španac nisu nakon tog susreta ponovo nastupali zajedno, ali zato su u singl konkurenciji i jedan i drugi obeležili nestvarne uspehe.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.