izgledalo je jezivo

STRAŠNE SCENE, TENISER SE SRUŠIO USRED MEČA! Igrao se poen, a mladi Britanac je samo pao (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Ovaj sport ponekad zaista ume da bude brutalan

Izvor: Screenshot

Britanski teniser Džek Drejper, 316. igrač planete, debitovao je danas u Majamiju na ATP turu, dobivši specijalnu pozivnicu organizatora, ali neće po dobrom pamtiti "vatreno krštenje" – zbog nesnosne vrućine je kolabirao! 

Njegov rival, Rus Mihail Kukuškin, odigrao je udarac za osvajanje prvog seta (7:5), a onda se mladi britanski igrač jednostavno srušio.

Brzo je reagovala doktorska ekipa, a 19-godišnji Britanac se, srećom, vrlo brzo pridigao, ali je bio primoran da preda meč iskusnijem igraču.

Pomoć mu je ukazivana i kod rezultata 6:5, kada se prvi put požalio na tegobe i već tad je na teren morala da siđe zvanična doktorica turnira, kako bi Drejperu izmjerila temperaturu i pritisak.

Vratio se potom na teren, ali onda odigrao samo taj jedan gem.

"Jednostavno, nije navikao na ovakav tempo tenisa", rekao je nekadašnji britanski teniser Greg Rusecki, koji je posmatrao meč sa tribina.

"Igralo se sat i deset minuta po velikoj vrućini (preko 30 stepeni Celzijusa), a svaki poen je bio brutalan. Mora da nauči iz ove situacije, a siguran sam da će se vrlo brzo oporaviti", rekao je nekad prvi teniser Velike Britanije.

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi