Hrabro devojke!

SRPKINJE SE SPREMAJU ZA DUEL SA KANAĐANKAMA! Naše devojke u "mehuru" pred kvalifikacije

Autor Tamara Ranković

Kretanje dozvoljeno samo po hotelu.

Izvor: Neda Miletić/TSS

Sve je spremno za Bili Džin King kup ( bivši FED kup) u Kraljevu!

Selekcije Srbije i Kanade kompletirale su timove i od danas u punim sastavima nalaze se u sistemu “mehura” u hotelu Pegaz u Vrnjačkoj Banji. Odmah po ulasku u hotel svi članovi timova su testirani na koronu.

Jedino kretanje oba tima sve do kraja takmičenja su hotel i hala. Prvi treninzi kreću u ponedeljak 12. aprila u Kraljevu u Sportskoj hali Ibar gde će 16. i 17. aprila 2021. biti odigran meč plej of-a za plasman u kvalifikacije Svetske grupe za 2022. godinu.

Selektori obe selekcije, srpske Dušan Vemić i kanadske Hajdi El Tabah odlučili su se za sledeće sastave timova koji će izaći na terenu u Kraljevu u predstojećem susretu Bili Džin King kupa.

Tim Srbije: Nina Stojanović (85. u singlu na WTA listi, 57. u dublu), Olga Danilović (158 WTA singl, 276 dubl), Aleksandra Krunić (221 WTA singl, 56 dubl), Ivana Jorović (237 WTA singl) i 16- godišnja Lola Radivojević (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 59. mestu ITF liste).

Tim Kanade: Lejla Fernandez (WTA singl rang 72, dubl 151), Rebeka Marino (WTA singl 223, dubl 571), Šeron Fičman (WTA dubl rang 54), Kerol Žao (WTA singl rang 426).

Selektor Srbije Dušan Vemić objasnio je kako naše teniserke funkcionišu u "mehuru".

“Prvi put smo u ovakvoj poziciji da ćemo dva dana biti u hotelu, bez da odmah po dolasku u hotel idemo i do hale na prvi trening. To je uvek, bez izuzetka do sada bila praksa, nakon što se smestimo u hotel i ručamo odmah se ide do hale da se oproba teren. Situacija sa virusom korona promenila je ceo svet, pa i našu sportsku priču, svi smo u situaciji prolagođavanja novim merama i tako je svima. Iako će mnogi da pomisle, pa njima je dosadno dva dana zatvoreni u hotelu, ipak nije tako, obaveza uvek ima, igračice rade kondiciju, svako ima svoj zadatak u timu i vredni smo", rekao je Vemić pa istakao i dobre strane trenutne situacije.

Izvor: Neda Miletić/TSS

 "Dobra strana ovog “mehura” je ta da smo zajedno i da imamo vremena da se nakog dugog perioda vidimo, ispričamo, razmenimo mišljenja, iskustva u ovom novom vremenu. Uvek nešto na izgled teško ima i onu dobru stranu priče, pa tako i ovaj naš “mehur”. Svi smo na okupu, zdravi, testirani po prvi put i negativni, slede još dva testa u toku ove takmičarske nedelje. Ulazimo u prve treninge koji su na programu u ponedeljak, vedri i spremni da damo sve od sebe da se maksimalno spremimo za meč sa Kanadom", rekao je selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Dušan Vemić.

 Žreb se održava u četvrtak u 12:00 časova u Sportskoj hali Ibar na terenu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.