Srećan zbog povratka

NOVAK SE JAVIO PRED MONTE KARLO - NEDOSTAJAO MI JE TENIS, RADUJEM SE PRVOM MEČU! Đoković poručio da je spreman za šljaku

Autor Tamara Ranković

Konačno ćemo da navijamo za Noleta!

Izvor: Profimedia

Prvi put na terenu posle Australijan opena!

Najbolji teniser planete Novak Đoković nastupaće na Mastersu u Monte Karlu gde ga čeka jaka konkurencija, a pred početak turnira održao je konferenciju za medije.

Đoković je objasnio da mu nije bila potrebna posebna priprema za predstojeće takmičenje jer se dobro oseća što je sjajna vest ako se uzme u obzir povreda iz Australije i odsustvo sa prethodnih turnira kao što je Masters u Majamiju. 

"Nisam se posebno pripremao za šljaku. Mislim da mi nije potrebna posebna priprema za šljaku, niti za povratak na teren posle pauze. Ne treba mi priprema da bih se osećao dobro na terenu. U Monte Karlu se osećam kod kuće i trenirao sam ovde. Osećam se dobro fizički, nedostajao mi je tenis, jedva čekam prvi meč. Žao mi je što neće biti navijača i nadam se da će se uskoro vratiti na tribine", objasnio je prvi reket sveta.

Pred početak turnira srpski as otkrio je da je trenirao sa jednim od potencijalnih rivala Grkom Stefanos Cicipasom.

"Trenirao sa Cicipasom, i razgovarali smo o tome sa Medvedevim kako je lepo da na neki način igraš kod kuće jer možeš da spavaš u svom krevetu što nam je na ovom turniru ranije bilo omogućeno. Igraš mečeve tamo gde obično treniraš, srećeš se sa ljudima i provodiš vreme napolju… Sada imamo vremena i da pogledamo treninge drugih igrača na čemu smo i zahvalni jer smo u bezbednim uslovima zbog svih restrikcija i lepo je da se uhvati malo čistog vazduha", rekao je Đoković.

Nije tajna da prvi reket sveta i ATP nisu istomišljenici pa su novinari zato pitali srpskog asa za mišljenje o novim pravilima i protokolima koje je sproveo ATP.

"Pravila se konstantno menjaju. ATP ima protokol koji moramo da pratimo na svakom turniru, nezavisno od lokalnih vlasti i njihovih mera. Mi smo sigurni po tim propisima i ovo sada ne bih nazvao "mehurom", pošto to nije. Pokušavaju samo da nas izoluju, da nemamo često kontakt kako se ne bismo zarazili. Dobro je za nas što nam je prebivalište u Monaku, pošto možemo da budemo kod kuće. Takođe, možemo da treniramo sat vremena dnevno. Videćemo šta će biti u nastavku sezone", rekao je Novak.

Prvi rival u Monte Karlu našem teniseru biće bolji iz duela Janik Siner-Albert Ramos. Ipak, ljubitelji tenisa mladog Italijana vide kao favorita, a Nole za njega takođe imao samo reči hvale.

"Nisam mnogo trenirao sa njim u poslednjih godinu i po dana, ali pre toga smo često trenirali zajedno. On je sjajan i fin momak koji konstantno napreduje i vredno trenira. Okružen je pravim ljudima. Ambiciozan je i to je dobra stvar ako želiš da postaneš šampion. Finale Mastersa u Majamiju mu je kruna karijere, a on je igrač koji konstantno pobeđuje i ima dobre rezultate. Uvek hoće više od onoga što je postigao i to je najbolje kod njega", rekao je Đoković za momka koji nosi nadimak "Novi Novak".

Jedno od pitanja bilo je i povodom teme da je Toni Nadal novi trener Feliksa Ože Alijasima, a s obzirom na to da je proslavljeni trener pravio istorijske uspehe sa Rafaelom Nadalom Novaka su pitali kako bi on reagovao da je Marijan Vajda trener nekog drugog igrača.

"Teško mi je da zamislim da Marjan trenira nekoga drugog u ovom momentu dok ja još igram. Ali, Rafa i Toni ne putuju zajedno i ne sarađuju već neko vreme, Toniju je verovatno bio potreban izazov. Lično nisam bio mnogo iznenađen time. Znam da je Feliks proveo mnogo vremena u proteklih nekoliko godina u Rafinoj akademiji, tamo je trenirao, Toni mu je bio i mentor. Feliks je sjajan momak. Ima sjajnu radnu etiku što je za Tonija izuzetno važno. Želim im sve najbolje. Lepo je videti Tonija na turu ponovo, ostavio je veliki trag u tenisu radeći sa Rafom. Mislim da rad sa njim Feliksu može da donese samo dobre stvari", zaključio je srpski as.

Novak se na teren vraća posle dva meseca, u Monte Karlu ima dve titule, a poslednju je osvojio 2015. godine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.