Dobro se znaju

ČUVENA JE PO SKANDALU KOJI JE MOGAO DA UNIŠTI NOVAKA: Danas mu je ukrala poene, a već ga je izbacila sa turnira!

Autor Dušan Ninković

Francuskinja donela dve kontroverzne odluke.

Izvor: Profimedia

Eliminisan je Novak Đoković sa mastersa u Monte Karlu, a u toku kontroverznog meča treće runde u centru pažnje bila je i Oreli Turt. Francuskinja koja je delila pravdu donela je dve sporne odluke u ključnim momentima meča i obe na štetu najboljeg tenisera sveta.

A njoj nije prvi put da upadne u problem sa Novakom!

Sada već čuveni meč US Opena na kom je Novak Đoković nenamerno pogodio linijskog sudiju, a kasnije zbog toga izbačen sa turnira sudila je Oreli Turt! Njih dvoje očigledno imaju neke neraščišćene račune...

Igrajući protiv Pabla Karena Buste, srpski teniser slučajno je udario lopticu snažnije nego što je trebalo, a ona je pogodila damu Lauru Klark koja je pratila da li loptice padaju na liniju. Nakon što se Turt konsultovala sa direktorom suđenja i supervizorom US Opena, odlučeno je da Novak bude diskvalifikovan.

Ova dama imala je manje incidente tokom 2020. godine i sa Rafaelom Nadalom i Serenom Vilijams. Dve velike legende svetskog tenisa ''zamerile'' su se Francuskinji.

Nadal zbog onoga po čemu je poznat, nešto dužoj pripremi za servis, a Vilijams se raspravljala nekoliko minuta! U tu raspravu ušli su jedna opomena zbog predugačke pripreme za poen, zatim i zbog peškira koji je Serena htela da uzme... Godinu dana ranije njih dve sukobile su se jer je američka teniserka planirala da odigra poen na pogrešnoj strani terena!

Ipak, izbacivanje Novaka Đokovića sa US Opena ostaje najkarakterističniji deo njene karijeri. Tada se ceo svet šokirao zbog disckvalifikacije velikog favorita za troje, a Oreli postala jedna od najpoznatijih žena u svetu suđenja.

Danas Oreli Turt ima ''zlatnu značku'', odnosno podjednako sudi i na ATP i na WTA turnirima, a često su joj povereni najbitniji mečevi velikih turnira.