Majstor

NADAL KROZ DRAMU DO ISTORIJSKE TITULE U BARSELONI! Rafa jedva preživeo sjajnog Grka, pa pokazao ko je kralj šljake

Autor Tamara Ranković

Cicipas je bio sjajan, ali nije na svom terenu..

Kada je peti reket sveta osvojio turnir u Monte Karlu, mnogo je bilo onih koji su pomislili da je vreme da "kralj šlajke", ali nije još uvek.

Rafael Nadal savladao je Stefanosa Cicipasa u finalu turnira 250 serije u Barseloni (6:4, 6:7,7:5).

Jedva je preživeo legendarni Španac, ali je igrao najbolje kada je bilo najpotrebnije.

Uspeo je grčki teniser na startu prvog seta da oduzme servis Nadalu i tako ga podseti da on zna kako protiv njega da igra jer setimo se Australijan opena, Cicipas je preokrenuo i slavio u četvrtfinalu protiv Rafe.

U drugom setu pri istom rezultatu 1:1 Cicipas osvaja brejk i dolazi do vođstva. Na sličan način pri rezulatu 3:3 ipak je Španac ponovo oduzeo servis petom teniseru sveta nakon čega je čuvao izjednačen rezultat. A zatim...

Stefanos je bio na servisu, a Rafa je imao dve meč lopte. Hrabri Grk je zatim odgirao dva neverovatno dobra poena i dobio gem na svoj servis iako je njegov bolji protivnik imao dve šanse da završi meč.

Finale je ušlo taj-brejk koji je bio izuzetno neizvestan. Cicipas je došao do dve set lopte i prilike koja bi obrnula meč naopačke. I iskoristio je drugu čime je finale odveo u treći odlučujući set.

Bio je to jedan od neizvesnijih koje je Nadal odigrao u skorije vreme, imao je meč loptu Stefanos, a "Bik sa Majorke" uspeo je da je spasi i tada je pojačao tempo nakon čega je nekako uspeo da privede meč kraju.

Glasan urlik posle najdužeg ATP meča od početka godine označio je rekornu 12. titulu u Barseloni koju je osvojio legendarni Rafael Nadal. Neverovatan podatak i neverovatan učinak tog čoveka na šljaci.

Ako saberemo samo Barsu i Rolan Garos to je već 25 titula. Definitvno, ponosno ime "kralja šljake" ne može da nosi bilo ko.