pobeda u pravi čas

NOVAČE, IZVINI, ĆEVAPI SU SUPER! Novi šampion Serbia Opena oduševljen turnirom i hranom u Beogradu

Autor Pavle Knežević

Mnogo znači trijumf Italijanu

Izvor: Serbia open 2021

Mateo Beretini je novi šampion Serbia Opena, a posle meča u kome je pobedio Aslana Karaceva oduševio je sve i svojim nastupom i izjavama.

Igrom je bio prezadovoljan, ali je priznao i da je uživao u ćevapima, iako je Novak Đoković vegan i ne jede ništa životinskog porekla.

"Hrana je bila sjajna, jeo sam ćevape! Nisam vegan, ali poštujem šta radi Novak Đoković za životinje i njegovu ishranu. Zaista sam uživao, a organizacija je bila odlična", rekao je Beretini.

Ipak, najvažniji je tenis, odnosno trofej, a Italijan je bio oduševljen i turnirom i Beogradom.

"Mnogo dobro se osećam zbog trofeja. Nisam, nažalost, mogao da uživam u čarima Beograda. Video sam iz prevoza da je lep grad, a publika me ovde podržava, nadam se da ću se vratiti. Ljudi su topli i to je nešto što me privlači. Radostan sam, dolazim iz povrede, mentalno sam se mučio da se vratim, da budem koncentrisan i 100 odsto spreman da igram najbolje što mogu. Trpeo sam bolove, radio sam na tome, vraćam se još bolji. Rođen sam na šljaci, igrao sam na šljaci, to je nešto što mi je u venama, ali osećam se dobro na svim podlogama", rekao je Beretini.

Protivnik u finalu mu je bio Karacev, koji je ranije savladao Đokovića.

"Poštujem ga kao tenisera, ali i čoveka. Trenirao sam sa njim jednom i znam da on dobro zna tenis, što je danas i pokazao. Zaslužio je da igra finale kao i ja, ali ovde je prelomilo to ko više želi. Pre početka meča se ne računa pozicija na rang-listi, već samo želja, a danas sam ja više želeo", rekao je Beretini.

Tagovi