OPET U PUNOJ SNAZI!

NOVAČE PAZI SE, NADAL PONOVO JURI TVOJ TRON: Rafa se vratio na 2. mesto pa proslavio LUDIM skokom u bazen! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Ponovo je "stara garda" na vodećim pozicijama ATP liste.

Izvor: MN Press/Twitter/@TennisTV/Printscreen

Novak Đoković ni ovoga puta nije imao najbolju nedelju za sobom! Prvi reket sveta završio je učešće na ATP turniru u Beogradu već u polufinalu.

Poraz od Aslana Karaceva bio je njegov već drugi na šljaci ove sezone, a za to vreme Rafael Nadal je najavio da ponovo kreće u pohod na Srbina.

U spektakularnom finalu ATP 500 turnira u Barseloni, Nadal je savladao Stefanosa Cicipasa posle više od tri i po sata igre u meču kakav nije viđen od 1991. godine!

Osvojio je 12. titulu u katalonskom gradu i tako se od ovog ponedeljka vratio na drugo mesto ATP liste!

Nadal je zaradio 320 novih bodova, a zbog 150 izgubljenih bodova Danila Medvedeva, sada je Španac ponovo prvi Novakov pratilac na rang listi. Sve to je Rafa proslavio tradicionalnim skakanjem u bazen u okviru kompleksa ATP turnira u Barseloni:

Đoković je na Serbia openu zaradio novih 90 bodova, pa je njegova prednost u odnosu na Nadala tačno 2.153 poena. To je i dalje odlična zaliha, naročito imajući u vidu da Nadal najmanje novih poena može da osvoji na šljaci, ali moraće srpski teniser da podigne nivo igara. I on je osvojio Rim prošle godine, pa potom igrao finale Rolan Garosa...

Novak je ovog ponedeljka započeo 318. nedelju na vrhu ATP liste, a osim zamene Nadala i Medvedeva, u top 10 nije bilo drugih promena.

Što se tiče drugih srpskih tenisera, Filip Krajinović je za tri pozicije lošije rangiran i sada je 36. teniser sveta, a odmah iza njega je Dušan Lajović. Miomir Kecmanović je ostao 47. na svetu, dok je Laslo Đere i dalje 49. igrač planete.