Tenis

NOVAK PREDAO TITULU JER GA "SRCE BOLI": Novinar objasnio što je Đoković odustao - razlozi su PRIVATNI?!

Autor Mladen Šolak

Novak je i javno govorio o tome!

Izvor: MN Press

Nakon poraza u polufinalu Serbian Open-a, Novak Đoković sastavio je svoj kalendar do Rolan Garosa (24. maj - 13. jun) i iz njega izbacio odlazak na Masters u Madrid.

Nole se zvanično obratio Madridu i svim navijačima, poželeo da se u budućnosti vrati na taj Masters na šljaci, a po svemu sudeći nastupiće na predstojećem beogradskom turniru, u nedelji pre Otvorenog prvenstva Francuske.

Urednik australijskog portala "Jahu sport" Sem Gudvin napravio je veoma čitan tekst o razlozima zbog kojeg je Đoković odustao od puta u Španiju i u njemu obrazložio tu odluku privatnim Novakovim razlozima.

Uz podsećanje da je Đoković ove godine igrao na samo četiri turnira, autor ističe da Đokoviću teško pada razdvojenost od supruge Jelene i dece i da je zato opredeljen da više vremena provede kod kuće, u Beogradu.

"S vremena na vreme me srce boli zbog toga", rekao je Đoković kada je govorio o razdvojenosti od porodice.

"Zato ću morati da promenim plan u odnosu na prošlu godinu, kao i u odnosu na sve prethodne. Očigledno je da na mene utiče ta razdvojenost i moraćemo da vidimo da pravila o putovanjima širom sveta i Evropi. Veliki mi je problem kada ne mogu da odvedem porodicu sa mnom na putovanja", citirana je Đokovićeva izjava.

Novak i Jelena imaju dvoje dece, Stefana (6) i Taru (3) i želja da provede vreme sa njima svakako će u budućnosti uticati i na njegov raspored obaveza i turnira u sezonama koje slede.