Piši propalo

NOVAKOV TRON MOŽE SAMO DA SANJA! Rus ima jedan OGROMAN problem, neće prići Đokoviću dok to ne reši!

Autor Tamara Ranković

Prvo mesto pripadaće Srbinu dok god mladi teniser ne promeni ovo!

Prvi reket sveta je nedodirljiv za ruskog tenisera, bar dok Medvedev ne pronađe rešenje za šljaku.

Dok ATP računa kako da Novaka skloni sa trona, Rus "ruši" sve planove jer ne zna da pobedi na šljaci.

Da bi Danil Medvedev "ukrao" prvo mesto Novaka Đokovića bilo je potrebno da osvoji Masters u Madridu ili Rimu, a da na drugom od ta dva turnira dođe do polufinala, i da na sve to Đoković ne stigne do finala u Rimu.

Ipak, srpski as još uvek nije ni spakovao kofere za italijansku prestonicu, a Medvedev je već izgubio šanse za prvo mesto jer je ispao u ranoj fazi Madrida. Razlog je jednostavan - šljaka!

Ruski teniser već mnogo puta je napomenuo da ne voli da igra na toj podlozi, uvek je besan i igra nekontrolisano, a njegov procenat pobeda je zaista loš.

Medvedev na šljaci ima tek 37 odsto pobeda tokom karijere što je za tenisera koji će od ponedeljka biti drugi reket planete veoma mala brojka. Pogotovo je za njega problematično što se dva predstojeća bitna turnira igraju na toj podlozi.

Na Rolan Garosu ruski teniser do sada nikada nije pobedio, Rim je igrao dva puta i oba ispao u prvom kolu pa je iz tog razloga nezamislivo da ruski as bude na čelu ATP liste dok ne nauči da sa šljake izađe kao pobednik.

Pogotovo ako se uzme u obzir da nasuprot sebe na prvoj poziciji ima čoveka koji je Otvoreno prvenstvo Francuske jednom i osvojio, dok je u Rimu podigao trofej čak pet puta.

Ukoliko talentovani Danil dođe do procenta koji ima na betonu (72%) i na travi (60%) mogao bi da se pozabavi razmišljanjem o svetskom teniskom tronu, do tada na "šljakanje"...