povratnik

DAMIR DOKIĆ PONOVO U ZATVORU! Ovaj čovek ide iz nevolje u nevolju, sad i TREĆI put iza rešetaka!

Autor Pavle Knežević

Otac nekadašnje vrhunske teniserke ponovo pravi probleme

Izvor: MN Press - arhiva

Otac proslavljene australijske teniserke srpskog porekla Jelene Dokić, Damir, ponovo je završio iza rešetaka!

Problematičnom Dokiću ovo nije prva zatvorska kazna, a sada je završio u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici zbog napada na službeno lice, piše Srpski telegraf.

Dokić je priznao krivicu i nagodio se sa tužilaštvom, pa će biti služiti kaznu do februara 2022. godine. On je već bio u zatvoru dva puta, 2009. i 2010. godine, jer je pretio da će ubiti tadašnju ambasadorku Australije u Beogradu Kler Birgin, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Njegova ćerka i nekada četvrta igračica sveta Jelena Dokić, rođena u Osijeku, u autobiografiji "Nesalomivi" otkrila je da ju je Damir psihički zlostavljao, da je tukao, kao i da je često pravio probleme zbog agresivnog ponašanja prema službenim licima i vožnje u alkoholisanom stanju.

Jelena se tajno udala za dugogodišnjeg izabranika Hrvata Tina Bikića, zbog čega je Damir svoju ćerku nazvao "ku*vetinom" i "izdajnicom".

Damir Dokić je prvi put završio u zatvoru 2009. godine, kada je pretio tadašnjoj ambasadorki Australije u Beogradu i njenom suprugu, naglasivši da će ih razneti "zoljom" ako mediji u "zemlji kengura" ne prestanu da pišu da je maltretirao ćerku.

Policija ga je posle toga uhapsila na njegovom imanju u Vrdniku i tada oduzela sedam pušaka, pištolj i dve ručne bombe. Osuđen je na 15 meseci zatvora, ali je pušten pre isteka kazne.

Jelena se odavno vratila u Australiju i tamo radi kao stručna komentatorka za lokalne televizije kada je u pitanju tenis.

Tagovi