Jedva

GDE JE NESTAO KRALJ ŠLJAKE RAFAEL NADAL? Na tom mestu napisao istoriju, a sada se jedva isčupao! (VIDEO)

Autor Tamara Ranković

Pobeda, ali ne ona na kakvu smo navikli

Treći reket sveta jedva je izvukao trijumf.

Rafael Nadal plasirao se u četvrfinale Rima nakon što je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 3:6,6:4,7:6.

Morao je da se pomuči Španac, ali je na kraju uspeo da slavi iako je u prvom setu delovalo da ide ka eliminaciji.

Šapovalov je i drugi set otvorio brejkom, pa je tako krenuo da vodi Rafu ka velikoj propasti, ali se Španac trgnuo i iščupao odlučujući set.

A onda..

Krenulo je uzbudljivo, Kanađanin je ponovo mučio Nadala na mestu gde je osvojio rekordnih devet titula. Poveo je u trećoj deonici Šapovalov 3:1, i bio je blizu iznenađenja, ali je "Bik sa Majorke" iskoristio staro znanje, smanji greške i došao 5:5.

Tada je sjajni Denis Šapovalov spasio tri brejk lopte i poveo pa je čak došao i do dve meč lopte. Ipak, odlika najvećih šampiona je da najbolje igraju kada je najteže pa je to dokazao u ovom meču i Rafael Nadal.

Španc je izvukao taj-brejk u kojem je slavio, ali definitivno nije to Rafa kojeg smo gledali svih prethodnih godina.

Pogledajte i poslednji poen:

 Nije to momak koji je dobrio nadimak "kralj šljake" jer od početka sezone njegova igra na toj podlozi nije ni blizu dobre a pogotovo ne odlične.

U Barseloni je osvojio titulu ali na mišiće, dok je u Monte Karlu i Madridu odnosno na mestima na kojima igra sa širokim osmehom jer mu niko ne može ništa ovog puta ispadao u četvrtfinalima.

Naredni protivnik Nadalu je bolji iz meča Zverev - Nišikori. Ukoliko pobedi Nemac nemojte da se iznenadite da on bude taj koji će Rafi da spakuje kofere jer ga je upravo Zverev savladao u Madridu, a potom i osvojio turnir na španskoj šljaci.