NOVAK IGRA 2 MEČA U DANU, ALI ON TO MOŽE: Provodio je po 6 sati na terenu, tako je uzimao najveće titule!

Nezgodna situacija za najboljeg tenisera na svetu.

Profimedia

Novak Đoković je u četvrtfinalu Rima odigrao meč sezone i to u dva dana.

Kiša je više puta prekidala njegov duel sa Stefanosom Cicipasom, ali je on na kraju nekako završen pobedom srpskog tenisera.

Besneo je, gubio, ali je na kraju maestralnom igrom uspeo da dođe do pobede u neverovatnom duelu. Ali neće dugo odmarati, jer ga od 18:30 čeka duel sa domaćim teniserom Lorencom Sonegom.

Sonego je takođe igrao danas, završio je svoj meč posle Novaka, ali je bar juče imao dan odmora. Iako če igrati dva meča u danu, ovo nije situacija u kojoj se Novak nije nalazio.

Danas je proveo oko dva sata na terenu, a pošto se igra u dva dobijena seta teško da bi mogao da bude više od tri sata na šljaci u polufinalu koje ga čeka od 18:30. A znao je naš as da ostane i po pet sati na terenu, a tada je stvarao najveće rezultate. 

U kultnom finalu Vimbldona 2019. godine pobedio je Rodžera Federera posle ogromne borbe 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12, a meč je trajao 4 sata i 57 minuta. 

U finalu Australijan opena 2012. godine skoro šest sati je bio na terenu! Meč je trajao 5 sati i 53 minuta, a svi se sećamo da dva tenisera nisu mogla da stoje na nogama posle finala. 

Novak je pobedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 i ušao u istoriju! 

Sa druge strane Sonego nikada nije ovoliko ostajao na terenu, a danas je protiv Rubljova igrao tri seta i posao je završio posle dva i po sata. 

Meč se igra od 18:30, ali čak i ako Novak pobedi, imaće paklen posao u finalu. Drugi polufinalni par je Nadal - Opelka i ko god pobedi, a Španac je ogroman favorit, biće mnogo odmorniji sutra!