OVO NISMO OČEKIVALI!

FEDERER ŠOKIRAO IZJAVOM - JA SAM 800. IGRAČ SVETA: Prozivali su ATP i tenisku legendu, a on je svima odgovorio!

Autor Nebojša Marković

Švajcarski teniser se vraća tenisu učešćem na ATP turniru u Ženevi.

Izvor: Profimedia

Mnogo je reči prethodnih meseci bilo o odlukama ATP-a o načinu na koji se boduje njihova rang lista tokom pandemije korona virusa.

Te promene su dovele do toga da teniseri najviše kritikuju ATP zbog činjenice da je Rodžer Federer i dalje među 10 najboljih tenisera sveta, uprkos činjenici da je za 15 i po meseci odigrao samo dva meča!

Sada se o svemu oglasio i sam Federer i tako iznenadio mnoge svojim rečima.

Najviše kritika ATP-u je upućivao Nemac Aleksander Zverev, koji je često isticao da je nepravedno da Federer bude ispred njega, finaliste US opena i tenisera koji je imao sjajnu sezonu, dok Švajcarca nigde nije bilo.

Sada se Federer ponovo vraća na teren posle duge pauze zbog povrede kolena, a govorio je baš o svom trenutnom renkingu.

"Ne mislim da mi je duga pauza pomogla. Danas su svi spremni i svi igraju odličan tenis. Jedina stvar koja mi je išla u prilog u ovom periodu je ranking na ATP listi, ali iskreno, to nije toliko ni važno", počeo je Federer.

"Tačno je da bih pre trebalo da budem 800. na svetu nego osmi i da je dobro što sam još uvek među nosiocima, ali to mi ne menja mnogo toga", rekao je Švajcarac pred nastup na ATP turniru u Ženevi.

Federer želi da vidi gde se trenutno nalazi po pitanju fizičke spreme.

"Ako nisam 100% spreman zbog kolena, onda ne mogu da izdržim, ali ako sam na 100%, onda sam sigurno bolji od tog 800. mesta na svetu. Sad mi ostaje da vidim kako će izgledati iduća dva meseca", zaključio je Švajcarac.

Turnir u Ženevi počinje u ponedeljak, a Federer će kao prvi nosilac biti slobodan u prvom kolu.