Sjajno!

NOVAK POMENUO FEDERERA I NASMEJAO NADALA: Na italijanskom poručio svima - 55 PUTA su me pitali za to!

Autor Pavle Knežević

Đoković imao svoj šou posle meča. "Sledeća generacija? Pa vidite..."

Izvor: Printscreen/Twitter/Tennis TV

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su još jedan epski meč, Španac je bio bolji u finalu Rima, osvojio je svoju 10. titulu u prestonici Italije, a Srbin je ostao veliki i u porazu.

Đoković je oduševio i nasmejao sve ljubitelje tenisa odmah posle meča, kada je stekao simpatije svojim tečnim italijanskim i potvrdom da uživa u Rimu.

A svi su se smejali i kada ga je voditelj u jednom trenutku upitao o sledećoj generaciji tenisera, odnosno na engleskom "next generation", skraćeno i popularno "Nextgen".

"Ah, pa vidite, pitali su me 55 puta ove nedelje za 'nextgen', ali to nije radilo. Mogu mogu da kažem da smo Rafa, Rodžer Federer i ja ponovo pronašli sebe i malo smo redefinisali taj pojam. 'Nextgen' - to smo mi!", rekao je Đoković i nasmejao sve, pa i Nadala.

Novinarima je rekao da je uprkos porazu zadovoljan rezultatom.

"Bio sam srećan što sam igrao s njim zbog priprema za Rolan Garos. Nema većeg izazova nego igrati protiv njega u finalu. Mogao sam da ispadnem još u četvrtfinalu. Danas malo nisam imao sreće da ne iskoristim neke šanse, ali bilo je ovo tri sata kvalitetnog tenisa", rekao je Đoković novinarima.

Novak je više puta ponavljao da je Rolan Garos prioritet, a zna se da je na šljaci ove sezone igrao promenljivo.

"Nadal je bio bolji igrač u ključnim trenucima, ali i ja imam dosta pozitivnih stvari iz ovog meča", rekao je Đoković.

Objasnio je i zašto mu je trenutak sada dobar.

"Poslednjih nekoliko dana su bili odlični za moje samopouzdanje na šljaci, našao sam svoju igru. Sad treba da nastavim i da dođem do vrhunca igre u Parizu. Nisam osećao nikakav umor. Mogao sam da igram još par sati", kazao je Đoković na kraju ipak uspešne nedelje u glavnom gradu Italije.