Katanac!

HAOS! NOVAK NE BRANI TITULU U AUSTRALIJI: Teraju ga iz Melburna, ne može da igra tamo gde je najbolji!?

Autor Nikola Lalović

Australijska vlada je spremna na drastične mere!

Izvor: Profimedia

Australijski mediji donose neverovatnu vest, kako tvrdi "ABC" naredni Australijan open se neće igrati u Melburnu! 

Kako navode njihovi izvori vlada ove države želi da zatvori granice do sredine 2022. godine, što znači da Australijan open koji se igra u januaru ne bi mogao da bude održan. 

Za sada se ne razmatra opcija pomeranja turnira kao u slučaju Rolan Garosa koji je 2020. godine igran u drugom terminu, već bi Australijan open bio premešten! 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se sada bori da ostane na prvom mestu ATP liste pošto na Rolan Garosu Danil Medvedev cilja njegovu poziciju, a naredne godine bi mogao da ima velike probleme.

Umesto na svom omiljenom terenu u Melburnu sva je prilika da će morati da brani titulu koju je osvajao devet puta u Dohi ili Dubaiju. Poznato je da se u Melburnu igra na omiljenoj Novakovoj podlozi, a uz to publika je u Australiji uvek bila uz njega. I ove godine smo videli koliko je tamo dominantan i definitivno bi Srbin bio na najvećem gubitku u slučaju pomeranja mesta održavanja turnira.

U ovoj sezoni je turnir nekako održan u Melburnu, a u Dubaiju i Dohi su igrane kvalifikacije. Ipak teniseri su bili jako besni zbog uslova na turniru, strogog karantina i neodgovarajućeg smeštaja. 

Nije ovo jedino takmičenje koje je u opasnosti jer je pitanje i kako će se, ukoliko se donesu ovakve mere, održati i trka Formule 1 u Australiji. 

Ipak, organizatori prvog grend slema sezone i dalje veruju da će uspeti da ispoštuju sve mere. Direktor turnira Kreg Tajli je to jasno rekao. 

"Popećemo se na Mont Everest ako je neophodno da se turnir odigra na istom mestu. Pre godinu dana su bile iste vesti, pa smo uspeli da organizujemo sve u Melburnu", rekao je Tajli.

Ostaje da se vidi šta će biti epilog svega. Ali, ako Australija zaista potpuno zatvori granice, jednostavno neće biti šanse da se Australijan open održi u Melburnu.