Nije onaj stari

SENZACIJA - FEDERER JE ZARĐAO! POBEDIO GA POTPUNI AUTSAJDER: Rodžer izgubio od 75. na svetu - I TO KOD KUĆE!

Autor Tamara Ranković

Daleko je ovo od onog Švajcarca kakvog znamo...

Izvor: Profimedia

Švajcarac je daleko od svojih najboljih dana i najslavnijih izdanja!

Rodžer Federer izašao je na šljaku posle tačno 712 dana i izgubio. Slavni Švajcarac poražen je u rodnoj Ženevi od veterana Pabla Anduhara, 75. tenisera sveta, rezultatom 4:6, 6:4, 4:6.

Izvodio je Federer na momente ponovo sjajne poteze koji su podsetili na to zašto je on jedno od najvećih teniskih imena ikada, međutim njegova nekadašnja forma ni izbliza nije tu, a 35-godišnji Španac je znao da iskoristi to.

Anduhar je lako uspeo da slomi otpor Švajcarca u prvom setu, dok je u drugom Rodžer zaigrao kao šampion i rekao - nije kraj! Ali, nije to dugo trajalo...

U trećem setu imao je vođstvo Federer i bio na korak do pobede, ali onda je odjednom stao i više nije bilo naznaka da može do potpunog preokreta. Spasio je dve meč lopte, ali treću je Španac bio rešen da iskoristi i još jednom pokaže da Rodžerovo vreme možda ističe.

Federer se na teren vratio u martu posle više od godinu dana pauze, a već tada na turniru u Dohi  bilo je jasno da ne gledamo onog starog "FedEksa" jer je ispao već u drugom kolu tog takmičenja. Novim porazom "kod kuće" nekada svetski broj jedan potvrdio je da je još uvek daleko od dobre forme, a predstoje mu važni turniri...

Nije puno ostalo do Rolan Garosa za koji je Švajcarac ranije najavio da se sprema, ali ostaje da vidimo koliko Rodžer može da bude spreman do 30. maja i da li može da se oporavi od bolnog poraza.

Dok je Rodžer svoju epizodu na turniru 250 serije u Ženevi završio, njegov mlađi sunarodnik od 18 godina Dominik Striker postao je velika senzacija jer je pobedio Marina Čilića.

Takođe na ovom turniru svog predstavnika ima i Srbija! Laslo Đere konačno je prekinuo niz poraza i pobedio u prestonici Švajcarske Brazilca Tijaga Monteiru posle preokreta rezulatom 6:7,6:3,7:5.