Obilazak

NOVAK IZ RIMA PRAVO NA SELO: Sleteo, pa odmah poručio - pravi život je u Srbiji! (FOTO)

Autor Tamara Ranković

"Puni baterije" u Zlatiborskom okrugu

Izvor: RINA.RS

Nakon što je u ponedaljak sleteo na aerodrom "Ponikve" u Užicu, prvi reket sveta nastavio je obilazak Zapadne Srbije.

Novak Đoković nakon poraza u finalu Rima nije gubio vreme, već je organizovao let za Srbiju kako bi uhvatio malo vremena za odmor pred početak drugog Serbia opena. To vreme odlučio je da iskoristi u Sirogojnu iz kojeg se javio i poslao jaku poruku!

"Fantastično mesto, gde se i dalje čuvaju srpski običaji, kultura i tradicijia. Ovo je odličan način da svi mi obnovimo gradivo i približimo se selu. Zaposleni u Sirogojnu rade odličan posao, približavaju srpsku kulturu i istoriju mlađim generacijama i to onima koji misle da je svrha život van zemlje, ali nije", objasnio je Đoković tokom posete Starom Selu u Sirogojnu, koji predstavlja muzej na otvorenom.

Novaku se veoma dopalo u Sirogojnu pa je apelovao na sve da posete  zanimljiv muzej na padinama Zlatibora.

"Apelujem na sve da posete ovaj fenomenalni lokalitet, da osete duh predaka i na taj način više vremena da provedu u prirodi", rekao je Novak tokom posete. 

Pogledajte kako se Novak proveo u Sirogojnu:

 Đoković i pred Masters u Rimu obliazio Srbiju, tada je posetio Rtanj što mu je očigledno jako prijalo jer je nakon toga odlično igrao u italijanskoj prestonici, a sada bi okolima Zlatibora mogla da pomogne da se napune baterije za turnir u Beogradu, a kasnije i Rolan Garos.

(MONDO/Rina)